Den nye friidrettsarenaen vil bli et flott anlegg for innbyggerne på Hisingen, Sveriges fjerde største øy. Ill. Göteborgs stad

Betonmast bygger ny friidrettsarena i Göteborg

Betonmast Göteborg har signert en avtale med idrotts- och föreningsförvaltningen i Göteborgs Stad om bygging av en ny friidrettsarena i bydelen Björlanda i Hisingen nord for Göteborg.

Kontrakten er en totalentreprise med en verdi på om lag 47 millioner svenske kroner.

- Den nye friidrettsarenaen vil bli et viktig anlegg for innbyggerne på Hisingen, Sveriges fjerde største øy rett nord for Göteborg. Per i dag finnes ingen andre tilsvarende anlegg i området, noe som blant annet betyr lang reisevei i forbindelse med friidrettsarrangementer. Idrettsanlegget vil også bli brukt av foreninger og skoler og vil bidra til økt fysisk aktivitet for barn og unge i Göteborg, heter det i en pressemelding.

Arenaen i Björlanda har 500 tribuneplasser og inneholder dommertårn, garderober, boder og områder og baner for ulike friidretter. Totalt areal er på drøye 55.000 kvadratmeter, inkludert parkeringsområder.

- Utkastpunkter for spyd og diskos plasseres i trygg avstand fra nærliggende vei, og belysningen er også designet og rettet for ikke å forstyrre omgivelsene eller blende bilister på veien, skriver Betonmast i meldingen.

- Vi gleder oss til å bygge denne etterlengtede areanaen. Vi er stolte over å få bidra til et rikere idretts- og foreningsliv på Hisingen, sier Magnus Attemalm, VD i Betonmast Göteborg.

Bygging starter umiddelbart, og prosjektet forventes å være klart til bruk våren 2022.

Arenaen i Björlanda har 500 tribuneplasser og inneholder dommertårn, garderober, boder og områder og baner for ulike friidretter. Totalt areal er på drøye 55.000 kvadratmeter, inkludert parkeringsområder. Ill. Göteborgs stad