- Jeg er stolt over hvordan vi har gjennomført snuoperasjonen vi startet på høsten 2019, sier konsernsjef Grethe Bergly. Foto: Erik Burås / Studio B13

Rekordresultat for Multiconsult

Multiconsult viser til et resultat for 2020 på 371 millioner kroner og en EBIT-margin på 10,1 prosent. Dette er det beste resultatet i selskapets historie og mer enn en tredobling av resultatet i 2019.

Selskapet legger også frem tall som viser et solid siste kvartal og en rekordhøy ordrereserve.

- Resultatet for året er på 401,0 millioner kroner, tilvarende en EBIT-margin på 11,1 prosent dersom man ser bort fra restruktureringskostnader som følge av selskapets forbedringsprogram, heter det i en melding fra selskapet.

- Jeg er stolt over hvordan vi har gjennomført snuoperasjonen vi startet på høsten 2019. Vi har sagt at det er i 2020 det skal skje. Jeg er dyktig imponert over den innsatsen som er lagt ned og den dedikasjonen både medarbeidere og ledere har vist for at selskapet skulle lykkes. Nå er vi i en fantastisk posisjon til å utvikle selskapet videre, sier konsernsjef Grethe Bergly i meldingen.

De gode resultatene gjennom året har også gitt positive utslag for selskapets verdi på Oslo Børs.

- Vi har hatt en markant endring i kostnadsnivået. Inntekt per aksje er opp 621 prosent, og det må vi si at vi er fornøyd med. Vi har også økt verdien av selskapet. Kursen i går sto på 145 kroner. Sammenlignet med 72 kroner da vi gikk inn i 2020, sa Bergly under presentasjonen.

I desember valgte selskapet å gi alle medarbeidere en ekstraordinær bonus for sterkt engasjement i et utfordrende år og deres bidrag til snuoperasjonen.

Multiconsults tall er gode både for året og fjerde kvartal. Netto omsetning i fjerde kvartal var på 967,1 millioner kroner, opp 6,9 prosent sammenlignet med samme kvartal året før.

- I kvartalet har vi en EBIT på 83 millioner kroner. Det tilsvarer en margin på 8,6 prosent, mot en margin i samme periode i 2019 på en prosent. Vi har også den høyeste ordreserven noensinne, og det er et resultat av veldig godt arbeid i hele organisasjoen.Samferdsel og bygg og eiendom er de to store områdene våre, men alle enhetene våre har fremgang, fortalte Bergly.

De peker på å ha levert solide resultater gjennom hele 2020 som følge av omsetningsvekst, høy debitering, gode prosjektleveranser og markant lønnsomhetsforbedring.

- Årsresultatet er også positivt påvirket av reduserte driftsutgifter som følge selskapets forbedringsprogram, nextLEVEL, samt reduserte kostnader som følge av Covid-19. Godt salg gjennom hele 2020 har medført at selskapet går ut av 2020 med den høyeste ordrereserven i selskapets historie, skriver Multiconsult.

- Vi var spente på hvordan utviklingen ville bli når Covid-19 traff oss hardt i mars. Jeg er veldig fornøyd med at vi har klart å holde en stabilt god drift gjennom året og at vi kan presentere et rekordresultat. Både våre medarbeidere og våre kunder omstilte seg veldig raskt til en ny hverdag med digital samhandling. Dette er erfaringer vi dra nytte av også i tiden fremover, sier Bergly.

Styret i Multiconsult foreslår utbytte på åtte kroner per aksje.