Gruppeleder Energi og Miljø

Sweco former fremtidens byer og samfunn

Vi skaper bærekraftige bygg og effektiv infrastruktur. Sweco er Europas ledende rådgivende ingeniørselskap. Vi er over 16 000 medarbeidere i Nord-Europa og gjennomfører årlig prosjekter i 70 land over hele verden.

FirmaSweco Norge
FylkeVestland
StedBergen
Søknadsfrist14.02.2021

Vi søker nytenkende og engasjert gruppeleder i Bergen

Er du en ansvarlig lagspiller og en ledertype med fascinasjon for klima, bærekraft og utvikling av flinke folk? Da kan du være vår nye gruppeleder for Energi og Miljø i Bergen.

Jobben vår er å sørge for at dagens og morgendagens samfunn kan tilby alt det innbyggerne trenger; rent vann, varme boliger, effektiv transport og moderne sykehus. For å lykkes med det, er vi avhengige av faglig dyktige folk med engasjement for utvikling og bærekraft.

Du vil gjøre en forskjell. Som gruppeleder for Energi og Miljø i Bergen vil du videreutvikle et av Norges fremste fagmiljø innen strategisk klima- og bærekraftsrådgivning. Gruppen du vil lede består av 11 rådgivere og fagspesialister innen alt fra energiteknologi og bærekraftig arkitektur, til elektrifisering og sirkulære løsninger. Du vil inngå som en del av enhetens lederteam og delta aktivt i utvikling av fagmiljøet, gruppens medarbeidere og nye markedsområder innen det grønne skiftet.

Prosjektene våre strekker seg fra ombyggingen av Tapperiet på Minde og Kronstad X, til Montana-prosjektet – som har som mål å bli Bergens mest klimavennlige nabolag. Miljøet i gruppen er relativt ungt, delingskulturen blomstrer og det er høyt under taket. Alle brenner vi for klima – og er glade i aktivitet, ergo vil du også få kunne være med på alt fra skikveld til cidersafari – hvis du har lyst.

Du vil utvikle deg. Som type er du kanskje det mange vil kalle en fremoverlent leder. Du er initiativrik og liker å inspirere og veilede, slik at medarbeidere og bedriften kan utvikle seg. Tanken på klima + forretning gjør deg gira, og du kan få kikk av å identifisere og utnytte kommersielle muligheter. Som den utadvendte personen du muligens er, har du et godt nettverk – som du gjerne bruker for å nå mål. Om ikke det var nok, er du ansvarsfull, systematisk og liker å sjonglere flere roller samtidig.

Hos oss vil du

  • Sørge for at Sweco har en ledene posisjon i det grønne skiftet – både lokalt og nasjonalt
  • Jobbe målrettet og systematisk for å skape verdi for kundene
  • Ha forretningsmessig ansvar for en gruppe, derigjennom resultat- og personalansvar
  • Stake ut en tydelig retning for teamet i tråd med Swecos visjon
  • Utvikle fagområdet energirådgivning/BREEAM
  • Samarbeide på tvers av grupper og nettverk – nasjonalt og internasjonalt
  • Lede forbedringsprosesser og identifisere muligheter

Du har:

  • Bachelor eller master innen relevante fag som energi og miljø, ledelse, samfunnsplanlegging, arkitektur, urbanisme, økonomi e.l.
  • Minimum 5 års relevant erfaring fra bransjen (gjerne som leder)
  • Innsikt og forståelse for energi, miljø og klimafaget
  • God kompetanse i bruk av relevante IT-verktøy
  • Gjerne erfaring innen digitalisering, innovasjon og /eller utvikling

Kontaktpersoner:

Anette Sunde Amble

Gruppeleder

+47 976 37 751

anette.amble@sweco.no

Søk stilling

Vis flere stillinger: