Norconsult skal bistå Bærum kommune med prosjektering av arbeider under bakken i Sandvika sentrum øst. Foto: Norconsult

Norconsult skal berede grunnen for nytt Sandvika sentrum

Store deler av sentrum i Sandvika øst skal fortettes og fornyes de neste årene. Norconsult skal bistå Bærum kommune med prosjektering av arbeider under bakken.

Byområdene i Sandvika sentrum øst skal oppgraderes både over og under bakken. Norconsult har vunnet kontrakten om å bistå med rådgivende ingeniørtjenester på arbeidene som skjer under bakken.

Arbeidet starter i januar 2021, og skal ferdigstilles i løpet av høsten 2023. Kontrakten inkluderer arbeidene med planlegging, prosjektering og koordinering av tekniske anlegg i grunnen.

Arbeidene omfatter blant annet teknisk planlegging av ny gangbar kulvert gjennom området. I tillegg skal Norconsult lede arbeidet med koordinering av alle tekniske aktører som skal ha anlegg i området, herunder vann og avløp, fjernvarme og -kjøling, gatevarme, avfallssug og kabelføringsanlegg.

Norconsult har hovedkontor i Sandvika, og skriver i en pressemelding at de har et stort engasjement for byen.

– Både over og under bakken ligger det viktig infrastruktur fra ulike etater. Vi har satt sammen et tverrfaglig rådgiverteam med lang erfaring fra prosjektering og koordinering av teknisk infrastruktur i byområder til å gjøre jobben. Ved å jobbe med infrastruktur som en sentral del av byplanleggingen, legger vi til rette for estetisk utforming, gode byrom, bærekraftig utbygging og driftssikre tekniske anlegg med lang levetid. Vi ser frem til et godt samarbeid med alle involverte og gleder oss til å komme i gang med arbeidene, sier Truls Inderberg, leder for Norconsults vann- og avløpsdivisjon.

Norconsult har også ansvaret for en felles digital innsynsmodell (BIM-innsynsmodell) for hele Sandvika sentrum øst. Dette inkluderer innsamling av data og koordinering mot private utbyggere, eksterne etater og gateprosjektet.