Ill Skanska

Skanska kjøper tomt i Ski og inngår partnerskap med K Jacobsen AS

Skanska har kjøpt tomt på Finstad i Ski av K Jacobsen AS og sammen planlegger de nytt boligprosjekt.

– Ski er et av flere områder i randsonen rundt Oslo med et stort potensial, og denne investeringen er helt i tråd med vår nye strategi om å utvikle flere prosjekter utenfor Oslo i samarbeid med andre tomteeiere. Denne tomten er akkurat hva vi er på jakt etter, og med dette prosjektet skal vi kickstarte utviklingen av området sør for Finstadbekken. Vi er glade for at vi har en JV-partner som K Jacobsen AS som har samme ambisjoner for boligutvikling som oss, sier konserndirektør i Skanska Eiendomsutvikling, Thorbjørn Brevik, i en pressemelding.

– Ambisjonene våre er høye, både for å sikre miljøkvaliteter og et bærekraftig bomiljø gjennom kundetilpasning i utviklingsfasen av prosjektet. Vi skal vektlegge utomhus og vil prioritere en god del av arealet til felles uteområder der det er tilrettelagt for sosial omgang. Uteområdene blir en viktig del av det bærekraftige bomiljøet vi ønsker å skape på Finstad. Og selvsagt har prosjektet klare miljøambisjoner, og skal miljøsertifiseres etter Breeam-Nor, forklarer regiondirektør for boligutvikling på Østlandet i Skanska Eiendomsutvikling, Helen Gåsvik.

– Vi har store ambisjoner og et langsiktig perspektiv for denne tomten, og er veldig fornøyd med å lande Skanska som en samarbeidspartner for utvikling av boliger her. Vi har brukt mye tid på å finne riktig JV-partner og god gjennomføringskraft er en viktig og sentral forutsetning som Skanska har. Sammen skal vi skape den drømmen som K Jackobsen har sittet på lenge nå, og det gleder vi oss til, sier Simen Jacobsen i K Jacobsen AS, eier og selger av tomten i Ski.

Prosjektet har blitt tildelt 503 000 kr i DIP-midler (designdrevet innovasjon) fra DOGA til et tverrfaglig prosjekt der Skanska og K Jacobsen AS, sammen med designbyrået Growlab, Byantropologene, arkitektene Lundhagem og landskapsarkitekten ATSITE skal se nærmere på hvordan boligprosjekter kan ta større hensyn til sluttbrukers behov og ønsker.