Rolf Thorsen fratrer som Selvaag Bolig-sjef.

Thorsen fratrer som administrerende direktør i Selvaag Bolig - slutter på dagen

Selvaag Bolig skriver i en pressemelding mandag morgen at Rolf Thorsen fratrer som administrerende direktør i selskapet. Han erstattes av Sverre Molvik som CEO og Øystein Klungland som COO.

- Etter en evalueringsprosess har styret konkludert med at Rolf Thorsen fratrer sin stilling i dag. Thorsen har ledet selskapet siden mai 2019, skriver selskapet i meldingen.

– Thorsens tid i selskapet ble kortere enn vi alle hadde planlagt. Jeg vil likevel takke ham for god innsats i den tiden vi har arbeidet sammen, sier styreleder Olav H. Selvaag.

Rolf Thorsen skriver i en melding til Byggeindustrien at kan bekrefte at han har mottatt en oppsigelse.

 – Jeg har ikke fått vurdert forutsetningene for den nok til å kunne ta stilling til den, skiver Thorsen, som ikke ønsker å kommentere saken ytterligere på nåværende tidspunkt.

Sverre Molvik overtar umiddelbart som CEO. Han har vært i selskapet i ti år, først som porteføljedirektør og de siste seks årene som CFO. Han har tidligere vært administrerende direktør i Skanska Bolig AS og regiondirektør i Peab Bolig AS. Molvik er utdannet sivilingeniør og har i tillegg en MBA.

– Molvik kjenner både selskapet og markedet svært godt. I sin tid hos oss har han hatt topplederroller både innenfor kjernevirksomhet og strategisk finansiell virksomhet. Vi er overbevist om at han vil lede selskapets videre utvikling på en god måte, sier Olav H. Selvaag.

Øystein Klungland, som i dag er konserndirektør for Stor-Oslo , blir viseadministrerende direktør (COO). Han har arbeidet i Selvaag siden 2005 og Selvaag Bolig 2010.

- Han har bred erfaring innen utvikling og gjennomføring av boligprosjekter, både fra entreprenør- og byggherresiden. Klungland er utdannet sivilingeniør, skriver selskapet.

– Målet er at rollen som viseadministrerende direktør skal sikre fortsatt høy verdiskaping i utviklingen og gjennomføringen av prosjektene. Rollen skal dessuten tilføre selskapet en ekstra drivkraft innen konseptutvikling for å møte fremtidens boligbehov. Samfunnet er i endring, men Selvaag Bolig skal fortsette å bygge boliger til alle målgrupper på en kostnadseffektiv måte, sier Selvaag.

Rolf Thorsen har en etterlønnsavtale på tolv måneder.