Foto: Aktiv Veidrift

Aktiv Veidrift landet bærekraftig rammeavtale med Asker kommune

Aktiv Veidrift har inngått en rammeavtale om entreprenørtjenester innen flere fag med Asker kommune, og avtalen legger klare miljøføringer.

Rammeavtalen er eksklusiv for Aktiv Veidrift AS for oppdrag mellom 2 og 10 millioner. Som innebefatter entreprenørtjenester i flere fagområder som vei, vann og avløp, renovasjon, natur og idrett. Avtalen gjelder i to år, og har en opsjon på opptil to år til.

- Initiativet har en ambisjon om at det på sikt oppnås utslippsfrie bygge- og anleggsplasser, og vil være pådrivere for denne utviklingen ved å stille krav om bruk av utslippsfrie teknologier etter hvert som de blir tilgjengelige, forklarer prosjektsjef Niclas Martin Lie Persvik i Aktiv Veidrift til Byggeindustrien.
I praksis betyr det at denne kontrakten tilrettelagt på en slik måte at det kun vil bli benyttet utslippsfritt drivstoff, andregenerasjons biodiesel, og det vil bli godgjort om entreprenør og byggherre klarer å finne løsninger hvor de benytter fossilfritt utstyr.

- Det er lagt opp til tett samarbeid mellom entreprenør og byggherre for å finne de minst miljøbelastende metodene for å drive anlegg av omtalt størrelse. Innen 02.03.2020 har vi satt en målsetning om å redusere utslippene på et typisk avrop med 75% sammenliknet med et «standard» 2020-avrop, legger Persvik til.

- Hva betyr denne avtalen for dere, daglig leder Jan Ask Lervik i Aktiv Veidrift?

- Denne rammeavtalen er et viktig ledd i å bygge en større erfaringsbase for faktisk miljøbesparende tiltak i anleggsprosjekter. Vi ser at den kan ha ringvirkninger for hvordan man tenker på anlegg og miljø utover Asker kommune. Den gjør at vi løpende er i markedet for å se på løsninger som er bærekraftig både med hensyn til utførelse, transport og utstyr, svarer han.

Lervik sier at miljø er en viktig del av Aktiv Veidrifts strategi fremover.