Det er et omfattende arbeid som skal gjøres når betongdekket skal skiftes ut og erstattes med ny veg med asfaltdekke. Foto: Per Kollstad/Statens vegvesen

Skifter ut resten av betongdekket på E6 nord for Gardermoen med asfalt

Nå starter arbeidet med å skifte ut resten av det utslitte betongdekket på E6 nord for Gardermoen.

Statens vegvesen og PEAB stenger veiarbeidsområdet på E6 fra fredag kveld til tidlig mandag morgen, skriver Vegvesenet i en pressemelding.

Fra fredag kveld kl. 20.00 til mandag morgen kl. 05.00 skal entreprenøren gjøre europavegen klar til nytt kjøremønster med to midlertidige rundkjøringer på den 3,5 kilometer lange strekningen Hauerseter- Mogreina.

Det betyr at E6 blir stengt i begge retninger fra Jessheim nord til Mogreina med omkjøring via fv. 454 denne helga.

Fra mandag morgen og fram til arbeidet med å bygge ny vei er ferdig i oktober, vil E6-trafikken gå i sørgående felt fra Hauerseter til Mogreina. Fartsgrensa blir skiltet ned til 50 kilometer i timen med trafikk i begge retninger. Av hensyn til trafikksikkerheten blir det satt opp midtrekkverk.

Bygger ny vei

Entreprenøren skal fjerne betongdekket, bygge opp ny veikropp, legge asfalt og merke veien.

- Vi beklager ulempene dette vil ha for trafikken på E6, men gleder oss til E6-trafikken vil gå i nordgående retning på ny asfalt uten den støyende dunkingen fra betongdekket, sier byggeleder Morten Charles Jensen i Statens vegvesen i pressemeldingen.

31 år gammelt

Betongdekket i nordgående kjøreretning på E6 mellom Jessheim nord og Mogreina stammer fra 1989 da det ble bygget ny E6 på strekningen. I løpet av de siste ti årene har betongdekket sprukket opp vesentlig.

Arbeidene med å skifte ut betongdekket mellom Jessheim nord og Mogreina startet i mai 2019.

- Entreprenøren har gjort en god jobb med å bygge ny vei fra Jessheim nord til og med Hauerseterkrysset, sier Jensen.