I deler av lokalene til Stockholmsmässan blir det nå etablert eksternt sykehus. Foto: Stockholmsmässan

Sverige: Her skulle 50.000 vært på byggmesse om en måned - nå blir deler av messeområdet sykehus

Det etableres nå et eksternt sykehus inklusive plasser for intensivbehandling i deler av messeområdet til Stockholmsmässan.

21. til 24. april var det opprinnelig planlagt at den store byggmessen Nordbygg skulle arrangeres ved Stockholmsmässan. Denne messen trekker til seg 50.000 besøkende og 800 utstillere fra hele Europa. Nordbygg er nå flyttet til september 2020.

På sin internettside melder Stockholmsmässan at de nå bistår Region Stockholm og det svenske forsvaret med å etablere et eksternt sykehus inklusive plasser for intensivbehandling i deler av messelokalene. Arbeidene startet søndag 22. mars.

«Når Region Stockholm kom med spørsmål om muligheten for å bruke deler av Stockholmsmässans arealer, var svaret klart. Vi står klare til å gjøre alt som kreves for å støtte samfunnet i denne vanskelige situasjonen, skriver Stockholmsmässan på sin internettside.

Det er arbeides i fellesskap for å sikre ressursene som helsevesenet i Stockholmsregionen trenger.

Avisa Aftonbladet melder mandag formiddag at 1.906 personer er smittende av koronaviruset i Sverige. 25 personer er døde, og 103 personer er nå i intensivbehandling.

Sverige har inntil videre ikke gjennomført de samme strenge restriksjonene som Norge og Danmark som følge av koronaviruset. Sverige har innført forbud for ansamlinger over 500 personer. Barnehager og barne- og ungdomsskoler holder fortsatt åpent.

Søndag kveld holdt statsminister Stefan Löfven en TV-tale. Han varslet i talen ingen nye restriksjoner eller tiltak, men uttalte at de også kan komme på kort varsel i Sverige.