Ill. Spir arkitekter

Realbygg bygger Furutoppen for Axer Eiendom og Moro

Realbygg AS har inngått avtale om utbyggingen av prosjektet Furutoppen i Gamleveien 68-70 på Lørenskog. Bak prosjektet står Axer Eiendom AS og Moro AS som i flere år har arbeidet med transformasjon av tomten fra lager og kontor til bolig.

Avtalen er totalentreprise med en kontraktsstørrelse på cirka 200 millioner kroner eksklusive merverdiavgift for Realbygg AS. Forventet oppstart er 1. april hvor riving og tomteforberedelser igangsettes. Ferdigstilling antas å bli i første halvår 2022.

Realbygg AS har tidligere levert totalentreprisene Strømmen Atrium og Sentrumshagen Jessheim på vegne av Axer Eiendom AS.

- Selskapene har flere vellykkede samarbeid bak seg og ser frem mot oppstarten på Furutoppen før sommeren, heter det i en pressemelding.

Prosjektet består av 88 boliger, og er en kombinasjon av leiligheter og rekkehus. Det ble lansert under navnet Furutoppen i andre halvår 2019, og skal være godt mottatt i markedet med en salgsgrad på 55 prosent. Med kun ti ledige leiligheter og to rekkehus i første salgstrinn, legges siste bygg ut i nær fremtid med en hovedvekt av mindre leiligheter i størrelsen to til tre rom.

Spir arkitekter har tegnet prosjektet, hvor omkringliggende bebyggelse og nedtrapping av volumene mot småhusbebyggelse er et bærende prinsipp. Det er lagt vekt på åpne rom og all parkering er lagt under bakken for bilfrie utearealer mellom byggene.

Fra signeringen mellom partene.