Administrerende direktør i Cramo, Bjørn Melheim, under presentasjonen av Innovasjonsbarometeret tidligere i år. Undersøkelsen viste blant annet at 7 av 10 i næringen mente bærekraft ville være den viktigste driveren for innovasjon fremover.

Utleieselskap har innført fossilfri transport av utstyr

Cramo innfører et grønt byggeplass-konsept for å redusere klimagassavtrykket. 

– I Oslo står bransjen vår alene for en betydelig prosentandel av byens CO2-utslipp. Da må alle aktørene trekke i samme retning for å bidra til en mer bærekraftig bransje, sier administrerende direktør i Cramo, Bjørn Melheim.

Selskapet tar nå miljøgrep med et konsept de har døpt «Grønn byggeplass».

Miljøprosjektet er todelt.

Den ene delen innebærer muligheten for kunder i hovedstadsområdet å bestille fossilfri transport av utstyr på lastebil med biodrivstoff.

Lastebilen som går på biodrivstoffet HVO100, vil gå en fast rute mellom byggeplasser i Oslo hver dag og skal samlastes for ulike kunder.

– Den går ut med utstyr om morgen og tilbake med utstyret på ettermiddagen i henhold til kundens ønsker og behov, forklarer Melheim.

Den andre delen av miljøtiltaket er etableringen av en guide over ustyr som Cramo i dag kan levere fossilfritt eller utslippsfritt.

– Guiden skal vise kunden enkelt de «grønne» utstyralternativene til de ulike byggefasene . Utstyrsoversikten er et prosjekt vi har jobbet frem over tid. I utgangspunktet var dette først en løsning til internt bruk, men etterhvert som vi jobbet med det, så vi at løsningen kunne være vel så nyttig for kunder. Nå håper vi at det bidrar til at enda flere tar bærekraftige valg for en grønnere byggebransje, opplyser Bjørn Melheim.

Ifølge Cramo-sjefen har selskapet allerede en betydelig mengde fossilfrie alternativer.

– Cramo følger med på utviklingen av vil ta inn nye alternativer etter hvert som de kommer eller etterspørselen øker, sier han.