KSB og Cobuilder sammen om produktkonfigurator

KSB-gruppen, en stor leverandør av pumper og ventiler over hele verden, har nylig inngått et strategisk samarbeid med IT-selskapet Cobuilder for å knytte sanntidsdata til deres nettbaserte produktkonfigurator.

– Dette betyr at konsulenter og andre brukere kan laste ned CAD-tegninger som inneholder all relevant produktinformasjon for den pumpen eller ventilen som de har konfigurert, heter det i en pressemelding fra selskapet.

Cobuilders oppgave skal være å strukturere KSBs produktinformasjon ved bruk av standardiserte datamaler, også kjent i Norge som PDT’er.

– Dette muliggjør sømløs og effektiv flyt av enorme datamengder mellom de tre ulike IT-systemene som holder produktinformasjonen til KSB, og som til sammen oppfyller de ulike behovene til hvert enkelt byggeprosjekt, skriver selskapene.

Oliver Kraus

KSB-gruppen var tidlig ute med nettbaserte verktøy som hjelper brukerne å finne og konfigurere produkter, og nå kan man koble korrekt sanntidsdata til CAD-tegningene.

– For sluttbrukerne betyr dette at de kun trenger å forholde seg til ett sted for å få tilgang til både strukturert produktinformasjon og 3D-visualisering av produktet. De vil også ha mulighet til å laste ned all relevant produktdokumentasjon om pumpen eller ventilen som de har konfigurert, ifølge pressemeldingen.

– Cobuilder har en solid merittliste når det gjelder å få ut potensialet i produktdata. Med vår nye produktkonfigurator vil kundene få tilgang til maskinlesbare data som kan brukes i hvilket som helst system, og virkelig dra nytte av produktinformasjonen vi leverer, sier Oliver Kraus, Global Executive Officer i KSB.

Andrea Minerdo

– I dag ser vi et voksende behov for digitalisering av verdikjeden, og produsenter er under sterkt press for å øke kvaliteten på sine digitale tjenester. KSB er et bra eksempel på en global leverandør som klarer å skape innovasjon på en systematisk måte, ved å bruke standarder. Vi er veldig fornøyde med å få ta del i utviklingen av denne banebrytende teknologien, sier Andrea Minerdo, VP Global Sales i Cobuilder.