UCO satser på mobile kameraovervåkningstårn

Etter en testperiode på godt og vel ett år, satser Bauta Områdesikring og UCO nå sterkt på mobile kameraovervåkningstårn.

Administrerende direktør Jostein Stormo i UCO. Foto: UCO

– Det er dessverre flere og flere byggeplasser som rammes av innbrudd, totalt 9 av 10 byggeplasser opplever innbrudd eller tyveri på plassen ifølge en undersøkelse gjennomført av Entreprenørforeningen - Bygg og anlegg (EBA). Ved hjelp av denne løsningen, avverger vi flere av disse innbruddene og vi slår rett og slett alarm før alarmen går, sier sikkerhetsrådgiver i Bauta Områdesikring, Thomas Uttakleiv i en pressemelding. Han har jobbet tett med UCO for å finne en optimal løsning for bygg- og anleggsplassene.

– Det er store verdier som til stadighet befinner seg på bygg- og anleggsplassene, så det å kunne hindre innbrudd her, er en god investering. I samarbeid med Bauta Områdesikring, kan vi nå levere seks forskjellige, mobile, kameraovervåkningsenheter alt etter hvilket behov man har. Det at de er mobile er viktig - n bygg- eller anleggsplass er under stadig endring og det å kunne flytte enhetene dit behovet for overvåkning er størst, er helt avgjørende, sier adm.dir. Jostein Stormo i UCO.

Enhetene kobles inn til en godkjent alarmsentral med døgnkontinuerlig overvåkning. Det brukes intelligent videoanalyse (IVA) som detekterer mennesker og biler og man kan programmere systemet til å alarmere på mange forskjellige måter, hvorpå alarmsentralen som mottar signalene kan snakke direkte til uvedkommende som kommer inn i overvåket sone. Skremmer ikke dette bort inntrengeren vil det sendes ut vektere/politi.

– Utover dette, får kundene en rapport daglig, slik at de vet alt fungerer slik det skal. Dette gir en ekstra trygghet for kundene, legger sikkerhetsrådgiver Henrik Kongstein, i Bauta Områdesikring til.