Per Brevik (t.v.) og Tor Gautestad.

Norcems siste CCS-rapport ferdig

Torsdag 31. oktober ble forprosjektrapporten til Norcems karbonfangstprosjekt i Brevik ferdigstilt og sendt inn til Gassnova. Mandag skjedde den høytidelige overleveringen til Gassnova i Porsgrunn.

Forprosjektrapporten eller "FEED-Studien" (Front End Engineering Design) som det også kalles, skal danne grunnlaget for en investeringsbeslutning både i Stortinget og innad i HeidelbergCement.
I de kommende månedene vil Gassnova med flere gjøre sine vurderinger, før rapporten vil bli overlevert endelig til Olje- og energidepartementet.
Det er ventet at en endelig investeringsbeslutning vil skje i forbindelse med statsbudsjettet i 2020.

Fornøyd
Per Brevik, direktør for bærekraft og alternativt brensel i HeidelbergCement, Norcems morselskap, er godt fornøyd med rapporten.

  -Vi mener vi har jobbet godt og grundig i denne fasen som har vart i 24 måneder. Prosjektarbeidet har vært styrt av prosjektleder Tor Gautestad, som sammen med resten av prosjektteamet har gjort en veldig god jobb i å sy sammen studie som vi mener er blitt veldig bra mener Brevik.

Trygge på løsningen
- Rapporten viser at vi er i god rute, og at vi er sikre på at vi får det til. Nå håper jeg bare at Regjeringen og Stortinget får tatt en investeringsbeslutning i 2020. Det er ekstremt viktig at vi kommer oss videre, avslutter Per Brevik.