Grunneiere i Troms krever 255 millioner kroner fra vindpark-utbygger

Tre grunneiere i Troms krever 255 millioner kroner fra utbyggeren av Nord-Norges størst vindmøllepark etter det de mener er brudd på avtalevilkår.

Denne uke trakk de tre grunneierne Nordlys Vind for Nord-Troms tingrett med krav om økonomisk kompensasjon. De hevder utbyggeren har tatt seg til rette og brutt avtalen de hadde, ifølge NRK

Grunneierne mener dessuten de har fått for lite betalt, og at betalingen de fikk, kom for sent.

De mener Nordlys Vind har brutt flere punkter i avtalen – blant annet løfter om infrastruktur og en molo som ville tjene nærmiljøet. Dette ble ikke bygget. Grunneierne ønsket derfor å heve avtalen. Da byggingen fortsatte, gikk de til søksmål med krav om 255 millioner kroner.

Prosjektleder Stephan Klepsland i Nordlys Vind avviser påstandene om avtalebrudd og mener selskapet har sitt på det tørre.

– Betalingene ble forsinket fordi grensene på fjellet ikke var trukket opp før høsten 2018. Da vi fikk grensesettingen fra jordskifteretten, begynte vi å beregne betaling for hver enkelt grunneier, sier han.

Når utbyggingen av Kvitfjell og Raudfjell er ferdig, kommer anlegget til å produsere mer enn 800 gigawattimer (GWh) fornybar elektrisitet i året.