Treindustrien: - Produkttilsyn viktig del av markedsutviklingen

Treindustrien har bedt Direktoratet for byggkvalitet (DiBK) om tilsyn for å påse at produsenter, importører og distributører av brannbehandlet kledning har nødvendig dokumentasjon på plass.

DiBKs forum for tilsyn er en viktig samarbeidsarena for produsentene i byggenæringen, der alle produsenter kan gi innspill til årlige tilsynskampanjer. I år har Treindustrien spilt inn et ønske om tilsyn med brannbehandlet kledning til utvendig bruk. Bruk av tre i bygg, inkludert brannbehandlede fasader er stadig økende. Som et ledd i den positive markedsutviklingen mener Treindustrien det er viktig med forebyggende arbeid, skriver de i en pressemelding.

- I utviklingen av en seriøs byggenæring er det viktig for Treindustrien at alle produsenter, importører og distributører av byggevarer og produkter påser at produktet er dokumentert i samsvar med regelverket. Det inkluderer teknisk dokumentasjon, sertifisering og produktdokumentasjon, sier Heidi Finstad, administrerende direktør i Treindustrien i meldingen.

- Gjennom tilsynsfunksjonen bidrar DiBK også til kompetanseutvikling i markedet, noe Treindustrien mener er viktig for å styrke norsk byggenæring i en global konkurransesituasjon.

DiBK har sendt ut anmodning til ulike aktører om tilsyn, hvor det også vurderes testing av produktene. Treindustrien er svært positive til at DiBK prioriterer dette produktområdet, i tillegg til tilsynskampanjer som allerede er i gang for stålprodukter, veirekkverk, glassrekkverk og bygningsmoduler.