Illustrasjon: Ghilardi+Hellsten Arkitekter

Ghilardi+Hellsten vant arkitektkonkurransen om Paradis i Stavanger

Ghilardi+Hellsten Arkitekter gikk til topps i den private arkitektkonkurransen for Paradis-området i Stavanger med forslaget «The long green».

Det skriver Stavanger Aftenblad denne uken.

Det er Bane NOR Eiendom, FP Eiendom og Base Property som i vinter inviterte til arkitektkonkurranse for utbyggingen i Paradis. Fire forslag kom inn i konkurransen. Onsdag ble vinneren valgt, skriver Aftenbladet.

Bidraget kalt «The long green» gikk av med seieren. Bidraget har av flere blitt trukket fram som det eneste akseptable forslaget, fordi det består av en jevnt mellomhøy bebyggelse, 5-7 etasjer, uten veldig ruvende høyhus. Forslaget er utarbeidet av Oslo-firmaet Ghilardi og Hellsten i samarbeid med sveitsiske EM2N.

Se plansjer for prosjektet her.

Vinnerne har omarbeidet sitt forslag noe i finalerunden. Det betyr blant annet at vinnerutkastet «The long green» blir én etasje høyere enn de opprinnelige tegningene. Det betyr fire etasjer, hver med seks meters takhøyde ut mot Hillevågsvatnet, og seks etasjer opp mot Lagårdsveien.

– Dersom ting går som vi håper, vil vi kunne starte byggingen ved årsskiftet 2021/22, med innflytting om lag et år senere, sier Alfred Ydstebø i Base Gruppen.