POB bygger nytt næringsbygg på Liertoppen

Oppdragsgiver Utengen Eiendomsdrift AS har signert avtale med POB om prosjektering og bygging av et nytt næringsbygg på Liertoppen.

Forprosjektet hadde oppstart i mars, mens selve byggingen starter i juni. Oppdraget er basert på en samspillkontrakt. Selskaper i oppdragsgiver-sfæren vil disponere omtrent halvparten av bygget, mens den andre halvparten skal leies ut.

- Oppdraget passer som hånd i hanske i forhold til POBs kjernekompetanse-områder, sier prosjektleder Joachim Fredriksen i en pressemelding.

- Som totalentreprenør har vi in house-kompetanse på hele verdikjeden i prosjektet. Verksteddelen av det nye bygget reises i en kombinasjon av prefabrikert betong og sandwichelementer, mens vi bruker bindingsverk med paneler til kontordelen i øverste etasje, legger han til.

Prosjektet inkluderer også bygging av en separat vaskehall samt et drivstoffanlegg for tyngre kjøretøy.

- Vaskehallen bygges i stål og sandwich og selv om dette er velkjente materialer for oss er det gøy å kunne anvende de på noe «nytt» - dette er første gangen vi bygger en vaskehall, forteller Fredriksen.

Utengen-oppdraget er POBs tredje i rekken i området. I januar ble Optimeras store, nye varehus på Liertoppen ferdigstilt, for øvrig det tredje byggvarehuset i landet hvor Montér og Flisekompaniet samlokaliseres, og 1. mai er det duket for overlevering av det såkalte Tomra-bygget.

- Tomra Butikksystemer er hovedleietager i bygget, derav navnet. Det foregår veldig mye spennende næringsutvikling i området for tiden, og vi er både glade og takknemlige for å få lov til å være med på reisen, avslutter Fredriksen.

Utengen-prosjektet har forventet ferdigstillelse i mai 2020.