Scandic Brennemoen

På et jorde langs E18 mellom Askim og Mysen har Indre Østfold fått sitt første nye hotell på svært lang tid; Scandic Brennemoen.

Fakta

Sted: Eidsberg

Prosjekttype: Hotell

BRA: Cirka 4.000 kvadratmeter

Byggherre: Brennemoen Eiendom (Adolfsen Gruppen)

Totalentreprenør: NCC

Kontraktssum eks. mva.: 84,1 millioner kroner

Byggeledelse: A L Høyer Askim

Arkitekt og landskapsarkitekt: Lorentz Kielland arkitekter

Interiørarkitekt: Metropolis arkitektur & design

Rådgivere: RIB, RIG, RIAku og RIBfy: Norconsult l RIV: UnionConsult l RIE: H/S Elektro l RIV ventilasjon: Bryn Byggklima

Underentreprenører og leverandører: Grunnarbeid og fundamenter: NCC Norge l Drenering, kummer og utendørs VA: Reidar Skogen l Bæresystemer og innvendige trapper: Contiga l Ikke-bærende yttervegger: Husvik l Glassfasader og aluminiumsdører: GlassTeam l Dører: Daloc l Solavskjerming: Vental Hunter Douglas Project l Systemvegger og systemhimlinger: Modulvegger Sørlie l Foldevegger: Sigmund Olsen Agentur l Lås og beslag: Bravida l Maler: Bohlin l Fliser: Mur Flis Bygg l Gulvbelegg: ADG Maling Tapet og Gulv l Teppe: Interiørpartner l Taktekking: Fagprosjekt l Glasstak, overlys og takluker: JET Bramo l Utvendige trapper: Atrium Design &Trade/Nytrapp.no l Branntetting: Firesafe l Rørlegger: Askim & Mysen Rør l Ventilasjon: Bryn Byggklima l Elektro: H/S Elektro l Baderomskabiner: Part Construction l Storkjøkken: Metos l Kledning og byggevarer: Optimera l Vinduer: Venta Windows

Det er liten tvil om at hotellet langs nye E18 er etterlengtet i regionen og den nye storkommunen Indre Østfold.

– Dette er en stor dag som hele Indre Østfold har ventet på lenge. Som ordfører og regionpolitiker er jeg overbevist om at hotelletableringen på Brennemoen er noe av det viktigste som har skjedd Indre Østfold på mange, mange år. Scandic Brennemoen blir liggende midt i den nye storkommunen som vi bygger i Indre Østfold. Med 45 000 innbyggere, et rikt næringsliv, idrettsorganisasjoner, mye frivillighet og mange andre som lenge har ventet på et slikt stort kurs- og konferansehotell, er grunnlaget for drift og utvikling så absolutt tilstede, sier Eidsberg-ordfører Erik Unaas da han sto for den offisielle åpningen av hotellet i begynnelsen av oktober.

Administrerende direktør i Scandic Norge, Svein Arild Steen-Mevold, var også strålende fornøyd med å åpne det nye hotellet.

– Gratulerer til hele regionen med et splitter nytt hotell. Scandic Brennemoen er like mye til for lokalbefolkningen som for tilreisende, og vi gleder oss over den gode mottagelsen hotellet allerede har fått, sa Scandic Norge-direktøren.

Jomfruelig tomt

Scandic Brennemoen har 99 rom og 200 senger, herunder ti tilgjengelighetsrom. Hotellet, som har fire etasjer, har en restaurant med plass til 150 gjester og en konferansesal for nærmere 200, samt en rekke mindre møterom. Trimrommet har trolig Indre Østfolds råeste utsikt. Det ligger i øverste etasje i en utstikker over hovedinngangen innrammet i en glassfasade. Ledelsen ved hotellet forteller om godt belegg de første ukene, og at det nye overnattingstilbudet har blitt tatt godt i mot i nærmiljøet.

Det er NCC som har bygget hotellet for byggherre Adolfsen Gruppen. Arbeidet på den jomfruelige tomten startet opp i mars 2017, rett bortenfor en eksisterende rasteplass ved Brennemoenkrysset på E18.

– Vi måtte starte med å rydde skog og vegetasjon, og fjerne eksisterende masser ned til fjell. Det var forskjellige dybder ned til fjell på tomten, med ti meter på det dypeste. I tillegg måtte vi sprenge vekk litt i det ene hjørnet av tomten. Vi måtte ned til fjell for å legge en sprengsteinsfylling som vi har bygget hotellet på, sier prosjektleder Geir Jonassen i NCC Building til Byggeindustrien.

Elementer

Etter at grunnarbeidene var ferdig støpte man en betongsåle og betongfundamenter til bygget. Etter det har man industrialisert byggingen så mye som mulig med utstrakt bruk av veggelementer.

– Vi har brukt prefabrikkerte søyler, bærevegger og hulldekker. I tillegg har vi brukt ytterveggselementer som har kommet ferdig med vinduer og utvendig gips, i tillegg til at de har vært ferdig isolert og har kommet med plast innvendig. Veggelementeene har så blitt kledd med Møre Royal-kledning her på byggeplassen. Vi har også brukt baderomskabiner, forteller prosjektlederen.

Totalt ble det mer enn 70 veggelementer på rundt 1,2 tonn hver. Hvert veggelement tok rundt en time å montere.

– Den største utfordringen i prosjektet har vært den relativt korte byggetiden, og vi hadde ikke hatt en sjanse til å få til dette uten å bruke elementer, sier Jonassen.

Godt samarbeid

Det er ingen tvil om at NCC har hatt en fin byggetomt med enkel adkomst fra E18, og ingen naboer i umiddelbar nærhet. Men den snørike vinteren i fjor ble en utfordring.

– Vi merket vinteren godt. Da vi holdt på med prefabrikkert betong og hulldekker, var det mye snø som føyk inn i bygget. Så det var mye snømåking og tining av is, forklarer NCC-lederen.

Han forteller at det har vært høy aktivitet på byggeplassen i perioder, og til sammen har det vært 200 håndverkere innom. For NCC var det en blanding av gamle kjente og nye bekjentskaper blant underentreprenørene.

- Jeg synes alle har gjort en god jobb, og det har vært et veldig godt samarbeid med og mellom underentreprenørene i prosjektet. Det samme gjelder samarbeidet med byggherren og driverne av hotellet, sier Jonassen.

Byggherren, Adolfsen Gruppen, eier mye eiendom rundt hotellet også, og skal ha planer om å bygge mer i området.


Flere prosjekter