– Vår ambisjon er å samle hele verdikjeden og utvikle konseptet til å bli næringens store møteplass, sier styreleder Carl Otto Løvenskiold i Bygg Reis Deg. Her fra fjorårets messe. Foto: Sindre Sverdrup Strand

Løvenskiold: - Det norske Byggemøtet skal samle næringen

Styreleder Carl Otto Løvenskiold i Bygg Reis Deg gleder seg til å ta imot de besøkende på Det Norske Byggemøtet 17. oktober – arrangementet han håper skal kunne bli et samlingssted for hele verdikjeden i næringen.

– Bygg Reis Deg har vi gjennom en årrekke bygget opp til å bli en stor messe og konferanse – som involverer hele næringen. Målet vårt nå er å etablere et fast samlingssted for byggenæringen også i årene hvor vi ikke arrangerer messen på Lillestrøm, sier Løvenskiold til Byggeindustrien.

I fjor lanserte man konseptet Det Norske Byggemøtet på Bygg Reis Deg. Nå tar de denne satsingen videre i mellomåret til messe-arrangementet.

– Vi vil bygge opp en konferanse som setter dagsorden rundt viktige aspekter innen byggenæringen, som for eksempel digitalisering, bærekraft og effektivisering. Her ønsker vi at lederne i næringen skal kunne dele av sine erfaringer og hente nyttig inspirasjon gjennom denne felles arenaen, legger Løvenskiold til.

Han peker på at næringens utbredelse er enorm, og de ønsker at hele verdikjeden, som inkluderer eiendomsbesittere, byggherrer, arkitekter, rådgivere, entreprenører, byggevareprodusenter og handelshus deltar på arrangementet.

– Vår ambisjon er å samle hele verdikjeden og utvikle konseptet til å bli næringens store møteplass. Dette ønsker vi ikke kun å gjennomføre via konferansen Det Norske Byggemøtet, men vi ønsker å også å etablere uke 42 til å bli byggenæringens uke hvert eneste år. Annen hvert år arrangerer vi Bygg Reis Deg, og i mellomårene skal vi sammen skape denne felles møteplassen, hvor en rekke ulike arrangementer kan inngå, påpeker styrelederen. Han trekker frem andre næringer hvor man har klart å etablere store fellessamlinger over en uke.

– Nor-Shipping er et godt eksempel på nettopp dette. De har skapt en internasjonal møteplass med fokus på samlende temaer som å bygge opp under konkurranse- og skaperkraft. Vi skal jobbe for å få denne posisjonen i byggenæringen, legger Løvenskiold til.

Løvenskiold skal selv stå for åpningen av Det norske Byggemøtet på Meet Ullevaal 17. oktober, og han mener de har fått på plass et godt program – i tett samarbeid med medarrangør Bygg21.

Blant annet blir det innlegg fra James Drinkwater fra World green building council og Whitney Gray fra Delos.

Programmet er også lagt opp slik at bedrifter og bransjeorganisasjoner kan arrangere egne frokostmøter mellom klokken 08.00 til 09.30, før alle samles i Meet Ullevaal-salen hvor man skal presentere siste status fra Bygg21 og deres premierte prosjekter.

Her vil også de ti beste kandidatene som kjemper om prisen Gullhammeren bli nærmere presentert, før deltagerne på bygemøtet tar den endelige beslutningen og man deler ut selve Gullhammeren 2018 til fem vinnere.

I fjor delte Bygg Reis Deg ut Byggenæringens Ærespris – og denne skal også deles ut i år.

– Dette er en pris som vil gå til en person som har betydd mye for byggenæringen gjennom mange år, sier Carl Otto Løvenskiold, som vil stå for utdelingen av prisen på ettermiddagen 17. oktober. Vinneren kåres av styret i Bygg Reis Deg AS.