NCC vant fram i ankesak om byggeprosjektet Rosenlund på Lillehammer. Arkivfoto: Jørn Hindklev

NCC vant fram i ankesak - har fått gjennomslag for krav på 119,8 millioner kroner

Eidsivating lagmannsrett tilkjenner NCC 56,6 millioner kroner og gir NCC i stor grad medhold i ankesaken vedrørende byggeprosjektet Rosenlund på Lillehammer.

Beløpet tilkjent i lagmannsretten kommer i tillegg til 63,1 millioner kroner som NCC ble tilkjent i tingretten i mars i fjor.

- Dermed har NCC gjennom to rettsrunder fått gjennomslag for krav på til sammen 119,8 millioner inkludert renter. NCCs samlede krav for tingretten utgjorde 155,8 millioner kroner, skriver selskapet i en pressemelding.

Etter dommen i tingretten valgte byggherresiden å anke saken til Eidsivating lagmannsrett, noe som ble fulgt opp av motanke fra NCC.

I ankesaken ble NCC nå tilkjent ytterligere 56,6 millioner kroner fra byggherren.

- NCC har i lagmannsrettens dom fått langt større medhold i sitt krav på kompensasjon for kostnader som tilkom som følge av endrede grunnforhold. I tillegg fikk NCC medhold i sitt krav om fristforlengelse som følge av endrede grunnforhold og flom. Dette medførte at byggherrens krav på dagmulkt bortfalt, skriver entreprenøren i meldingen.

NCC fikk også medhold i en rekke mindre endringskrav. Byggherren, på sin side, fikk ikke medhold i sine mangelskrav eller sitt krav som følge av garantikostnader mens tvisten pågikk.