Arrangerer regionale arenaer for fabrikkbetongbedriftene

FABEKOs regionsmøter er fabrikkbetongbransjens faglige arena og samler hver høst rundt 200 deltagere fordelt på fire arrangementer. 

I år starter FABEKO sin rundtur blant medlemmene i Kristiansand 6.-7. september

– Det skjer mye i betongbransjen og det er både mange nye muligheter og utfordringer som foreningen tar tak i. Hovedmålet med FABEKOs regionsmøter er å dele kompetanse på en uformell arena der faglig stoff blir blandet med mer sosiale innslag, sier Jan Eldegard Hjelle som leder FABEKO.

Programmet på møtene spenner fra arbeidet med fremtidens lavutslippssementer og elektrifisering av transport og pumping til veiledning om betongleveranser til gulv og bruk av alkalireaktivt tilslag. FABEKO har mål at medlemsbedriftene skal være miljøsertifiserte innen utgangen av 2020.

– I dette arbeidet er det viktig å yte bistand til effektiv behandling og bruk av vaskevann og restmaterialer på betongfabrikkene. Det blir også fokus på hvordan vi i Norge kan utvikle spisskompetanse på støping av betong i kaldt klima, sier Hjelle.

– Det er globalt 200 millioner mennesker som bor i områder med kaldt klima og vi kan utvikle gode betongløsninger med stort eksportpotensiale, legger han til. Programmet på møtene skal være tilpasset de ulike regionenes behov og er utviklet av FABEKO i tett kontakt med de regionale styrene.

– Regionsaktivitetene er svært viktige for FABEKO og det er på disse samlingene vi får diskutert mål for- og innholdet i bransjearbeidet sammen med alle medlemmene og leverandørene som er assosierte medlemmer, uttaler Espen Kurås som er teknisk sjef i FABEKO. Ofte fører innspill på møtene til korrigeringer i kursen for noen av aktivitetene og disse samlingene er derfor en del av foreningens kvalitetssikring av arbeidet.

Etter møtet i Kristiansand, fortsetter FABEKO møteserien på Sommarøy i Troms, på Kongsberg og i Bergen.