Illustrasjonsfoto

Samler SHA-koordinatorer til Camp

I august samler Koordinatorskolen KPer og KUer til camp for andre året på rad. 

– Vi fikk så mange gode tilbakemeldinger etter fjorårets camp at vi kom til at dette må vi gjøre til en årlig samling, uttaler Birte Løken i Norges bygg- og eiendomsforening, en av aktørene bak Koordinatorskolen.no. Årets program går over to dager, igjen som en konsekvens av tilbakemeldinger fra sist Camp.

Temaene i år er kunnskaps- og erfaringsdeling mellom koordinatorer, og hva som er beste praksis for å fylle koordinatorrollen som koordinator. 

- Vi har gjennomført cikra 60 kurs siden 2013, og et tema som gjennomgående tas opp til diskusjon der er hvordan vi praktisk skal gjøre jobben vår. På bakgrunn av det fant vi ut at det var på tide å lage en veileder i koordinatorrollene. Vi etablerte derfor en arbeidsgruppe som har jobbet litt med å utforme en slik veileder, men planen vår er at det på campen skal komme opp mange gode tanker og ideer som kan gjøre veilederen til et godt verktøy for alle koordinatorer. Vi ser for oss at veilederen vil bli ferdigstilt og tilgjengelig for alle i etterkant av årets Camp, uttaler Løken.

8. mai i 2013 opplevde Anita Wist alle SHA-koordinatorers store skrekk da broen, som var under oppføring på Leangen i Trondheim, kollapset. To personer omkom og flere ble skadet. Det å takle koordinatorrollen når ting går galt er kanskje vanskelig å forberede seg på, men å høre erfaringene fra de som har stått i det kan gi en pekepinn.

– Jeg ser fremt til å høre innlegget fra Anita på KoordinatorCampen, hennes historie tror jeg blir veldig sterkt og jeg er utrolig glad for at hun vil dele sin erfaring med oss andre, sier Kristin Haaland, Prodecon AS, som skal være campleder.

Mange koordinatorer føler seg alene og med et stort ansvar i prosjekter med risiko for at ting kan gå galt.

– For oss koordinatorer er det å samles, snakke sammen og høre hvordan andre har det i sin hverdag derfor viktig. Dette kan være en byggekloss til at vi i sammen bidrar til tryggere bygge- og anleggsplasser. Samtidig tror jeg det kan bedre arbeidsdagne for koordinatorer å vite at det er flere i samme båt, sier Haaland.

- I tillegg til å høre erfaringer fra andre koordinatorer og diskutere innhold i veilederen, skal Arbeidstilsynet også denne gang komme og informere om status i deres arbeid. Vi får også en ny runde med den populære posten «Spør advokaten», avslutter Løken.