Illustrasjon: Nye Veier.

Nye Veier signerte kontrakt for utarbeidelse av kommunedelplan for E18-strekninger

Nye Veier og en rådgivergruppe bestående av Asplan Viak og Rambøll har signert kontrakt for utarbeidelse av kommunedelplan på strekningene E18 Dørdal-Tvedestrand og E18 Arendal-Grimstad.

- Kommunene og Nye Veier ønsker sammen å utvikle dette viktige veiprosjektet gjennom en fulldigital planprosess. Vi gleder oss først og fremst til å få ny vei. Selv om prosjektet kan by på utfordringer, skal vi i samarbeid finne løsninger, sier styreleder for det interkommunale plansamarbeidet Per Kristian Lunden, ordfører i Risør, i en sak på Nye Veiers nettsider.

- Vi har gjennom å signere kontrakt med Asplan Viak og Rambøll fått et solid fagmiljø til å gjennomføre planprosessen. Asplan Viak og Rambøll har presentert gode og spennende løsninger for dette. Samhandling og informasjon er nøkkel til suksess for å realisere målene i prosjektet. Nå skal rådgivergruppen og Nye Veier sammen med kommunene gå i gang med et ambisiøst planprosjekt, sier Finn Aasmund Hobbesland, direktør for plan og samfunnskontakt i Nye Veier.

- Arbeidet med kontrakten har skjedd etter Best Value Procurement-metoden. Den metoden har Nye Veier ikke tidligere benyttet til anskaffelse av rådgivere til planarbeid. For å lykkes med planprosessen er det viktig at kommunene, innbyggere, grunneiere og andre berørte holdes løpende orientert og får mulighet til å gi innspill til planprosessen. Vi skal ta i bruk og utvikle digitale metoder for kommunikasjon og saksbehandling, sier Solfrid Førland, prosjektleder og planansvarlig i Nye Veier for E18-strekningen Langangen-Grimstad.

De sju kommunene på strekningen – Bamble, Kragerø, Gjerstad, Risør, Tvedestrand, Arendal og Grimstad - har inngått et felles interkommunalt plansamarbeid for planlegging av de resterende strekningene fra Dørdal til Tvedestrand og Arendal til Grimstad. Nye Veier har fått ansvaret for å tilrettelegge for denne planprosessen.