Haakon Tronrud kan se tilbake på et godt 2017.

Solid resultat for Tronrud Eiendom

Tronrud Eiendom AS, med Haakon Tronrud i spissen, kan vise til solide resultater for 2017. Omsetningen endte på 350 millioner kroner, og de fikk et resultat før skatt på 80 millioner kroner.

– Vi er godt fornøyde med fjoråret, med vekst både i omsetning og resultat. De under­liggende tallene speiler selskapets strategi hvor et sterkt lokalt nærvær og engasjement står sentralt. Det er nedlagt 350 millioner kroner i investeringer i nye utviklingsområder i 2017, og inn­kjøp fra lokale leverandører utgjorde 200 millioner kroner, og halvparten av lånebehovet er dekket av lokale banker, sier en fornøyd Tronrud.

Han mener selskapets totale aktiviteter dermed representerer et betyde­lig forretningsgrunnlag for lokale leverandører og samarbeid­spartnere.

– I tillegg har driftsavdelingen brukt over 3.000 ar­beidstimer på vedlikehold av byrom i forbindelse med våre prosjekter i sentrum, legger Tronrud til.

Haakon Tronrud, som solgte ut entreprenørvirksomheten til BetonmastHæhre i mai 2017, har selv gjennom sitt engasjement for byens og distriktets utvikling også vært en sterk pådriver for bane- og veiprosjektene til regionen.

Tronrud Eiendom ser på det sentrale Østlandet som sitt marked, men i 2017 har aktivitetene vært spesielt synlige i Rin­geriksregionen, blant annet gjennom prosjektene på Almemoen, St. Hansha­gen og Brutorget. I 2018 vil det være Elveparken (med nesten 200 boenheter) som vil kreve de største ressursene.

– Byporten vil med stor sannsynlighet også bli påbegynt i løpet av 2018, sier han.