Gorm Frimannslund, konsernsjef i Bane NOR. Foto: Madeleine Bergheim

DN: - Follobanen kan gå et halvt år uten entreprenør på Condotte-kontraktene

Det kan fortsatt ta flere måneder før en ny entreprenør er i gang på Follobanens Condotte-kontrakter.

Den italienske entreprenøren Condotte hadde inntil nylig to kontrakter i Norge til en verdi av til sammen 3,5 milliarder kroner på Follobanen, men ble kastet ut av byggherren Bane NOR i januar da entreprenøren fikk store økonomiske problemer og ikke betalte sine norske underleverandører.

Selskapet er nå under konkursbeskyttelse i Italia.

I mellomtiden har Bane NORs og Follobane-prosjektet tatt over kontraktene med underenterprenørene på prosjektet for å holde fremdriften oppe.

Bane NOR har gjort det klart at dette bare er midlertidig og at det skal inn en ny entreprenør til erstatning for Condotte.

Men en avklaring her har trukket ut i tid.

– I april regner vi med å få større oversikt over kostnadene. Der er jeg mer usikker. Men slik det ser ut nå, holder vi fremdriften, sier Bane Nors konsernsjef Gorm Frimannslund til Dagens Næringsliv.

Avisen anslår at det er høyst usannsynlig at endelig kontrakt er på plass før tidligst i mai – fem måneder etter at Condotte ble sparket ut.

Entreprenører DN har snakket med anser det som åpenbart at risikoen ved å overta et halvferdig prosjekt med mulige overraskelser vil bli priset inn med betydelige beløp av en ny entreprenør.

Et press for svært rask fremdrift i prosjektering og bygging vil også trekke samme vei kosntadsmessig, mener de.