Alexander Brage Hansen

- Få riktig vare på rett plass til riktig tid

- Utlån av containere, digitale tjenester og spesialtilpasset logistikk er med på få riktig vare på rett plass til riktig tid, uttalte Alexander Brage Hansen, forretningsutvikler i Løvenskiold Handel, på Byggedagene.

– Dette er eksempler på ting som dere alle kan ta i bruk med en gang dere kommer hjem. Det krever ingen investering i teknologi. Det krever bare at dere er villig til å tenke nytt og ikke bare tenke, men å gjøre det, sa Hansen.

En av tjenestene som Maxbo Proff nylig har lansert er Byggeplasstjenester. Ansnes Entreprenør AS er en av kundene som har tatt i bruk løsningen, hvor Maxbo plasserer ut en container på byggeplassen, fylt opp med verktøy og festemidler. Det har spart Ansnes for mange turer til Maxbo.

– Vi har ukentlige statusmøter på byggeplass og sørger for å justere containerens innhold opp mot kommende ukes behov. Vi tar også fortløpende retur at varer de ikke lenger behøver. Da blir det orden i hyllene og enklere å finne frem til produktene de trenger, fortalte Hansen.

I tillegg har Maxbo med seg nyheter innen både produkter og verktøy når de besøker byggeplassen

– Det gjør det enkelt for dem å få en oversikt over hva som er nytt og gjør at de kan få testet både produkter og verktøy ut på byggeplassen. Erfaringen er at Ansnes sparer både tid og penger på å ha alt de trenger på byggeplassen. Samtidig holder de seg oppdatert på produktnyheter, sier han.

Digital oversikt

En annen tjeneste som skal gjøre det enklere å få riktig vare til riktig tid er den digitale tjenesten «Min bedrift», som Maxbo lanserte for litt over et år siden.

– For Maxbo blir det enklere hvis vi har en presis og tydelig bestilling. Vi tror også det er lettere for kunden, når de har en god oversikt over hva de har bestilt fra oss. Det reduserer risikoen for feilbestillinger, dobbeltbestillinger og feilleveranser, forklarte Hansen.

Gips i rett etasje

Det tredje eksempelet forretningsutvikleren henviste til var arbeidet med høyhuset Mjøstårnet, hvor Maxbo leverer gipsplater for HENT.

– En av utfordringene med å bygge høyhus er store mengder byggematerialer som skal inn på en relativt liten byggetomt med begrensede muligheter for lagring. Å lagre gipsen ute ville utsatt den for fukt- og slagskader. Å oppbevare den inne i bygget ville blitt for tungt før etasjene var ferdige. Løsningen ble å levere gipsen i rett etasje etter hvert som prosjektets gikk fremover, fortale Hansen.

De begynte derfor å levere varer på kvelden og på nattestid.

– Egen kran på bilen gjør at vi ikke er avhengig av noe bistand fra prosjektet, og vi bruker traller og heis for å kjøre gipsen inn i bygget. Når montørene kommer på jobb neste morgen ligger gipspakkene klare på rett plass. Dette har vært en svært positiv erfaring for både oss og prosjektet, fortalte Hansen.