Jon Sandnes og BNL hedret Arne Skjelle for innsatsen han har lagt ned for norsk byggenæring.

Arne Skjelle hedret som tusenkunstner

Byggenæringens Landsforening hedret mangeårig bransjetopp Arne Skjelle (73) under Byggedagene 2018.

Dagens BNL-sjef Jon Sandnes overrakte tidligere BNL-sjef og bransjeorganisasjonsmannen fremfor noen, Arne Skjelle, med en innrammet diplom med tittelen «Tusenkunstneren».

Det fikk han for innsatsen har han har lagt ned i en årrekke for norsk byggenæring.

- Jeg tror det er få mennesker som har vært i så mange posisjoner i byggenæringen som det Arne har vært, og fortsatt er det sånn at når jeg lurer på noe, så går jeg til Arne og får svar. Du er en person som det er vel verdt å lytte til, sa Jon Sandnes og forklarte hvorfor BNL valgte ordet «Tusenkunstneren» for å beskrive Skjelle:

- Jeg googlet og da kom det opp ord som «konstruktiv», «nyskapende», «ambisiøs», «relasjonsbyggende», «klok», «raus» og «samlende». Det er ikke småtteri, og jeg synes du kler det godt. Jeg håper denne får en hedersplass i hjemmet ditt, og at du kan vise den til kona di slik at hun vet hva vi synes om deg, sa Sandnes.

Hovedpersonen selv, som i en alder av 73 år har sin siste Byggedagene-konferanse som arbeidende organisasjonsmann, var overrasket over hederen.

- Dette var overraskende. Tusen takk alle sammen, det har vært en fantastisk reise å komme fra Gudbrandsdalen langt ut på landet, flytte til Trondheim for å bli sivilingeniør innenfor konstruksjonsteknikk og til slutt ende opp som bransjeorganisasjonsmann i byggenæringen, sa Skjelle.