Olav H. Selvaag. Foto: Svanhild Blakstad

Olav Selvaag erstatter omstridt svenske i styret i Nationaltheatret

Olav H. Selvaag har takket ja til å bli nytt medlem av styret for Nationaltheatret AS etter at Benny Fredriksson har stilt sin plass i styret til disposisjon.

Selvaag har en Master of Science fra Stanford University i USA, og er eier og styremedlem i bolig- og eiendomsinvesteringsgruppa Selvaag Gruppen.

– Olav H. Selvaag har kunnskaper som kan gi verdifulle bidrag til styrets arbeid med å modernisere og oppgradere Nationaltheater-bygningen. Vi er glade for at hans erfaringer fra store byggeprosjekter nå vil kunne komme en av våre viktigste scenekunstinstitusjoner til gode, sier kulturminister Linda Hofstad Helleland (H).

Selvaag får jobben etter at den omstridte svenske teatersjefen Benny Fredriksson har «stilt sin plass i styret til disposisjon».

I desember gikk han av som administrerende direktør for Kulturhuset Stadsteatern, det største teateret i Sverige. Det etter at den svenske avisen Aftonbladet hadde snakket med nærmere 40 ansatte ved Statsteatern som anklaget Fredriksson for sextrakassering og annen sjikane.

Stadsteatern har satt i gang både intern og ekstern granskning av lederskapet ved teateret, men vil ikke kommentere opplysningene om Fredriksson før granskningen er ferdig.

Selv sa Fredriksson at han gikk av fra Kulturhuset Stadsteatern med samvittigheten i behold.

– La meg være tydelig; jeg forlater jobben med god samvittighet. Jeg er stolt over det som har blitt til verks i løpet av min tid som sjef. Men nå har tonen nådd et punkt der dette trues, sa han.