Fra arbeidsmøtet på Meet Ullevål like før jul.

Inviterte til workshop rundt felles møteplass for byggenæringen

Bygg Reis Deg AS inviterte like før jul sine samarbeidspartnere og ledere i byggenæringen til en workshop for å se om det er grunnlag for et sterkere samarbeid mellom ulike verdiskapere. 

– Bygg Reis Deg har som misjon å skape og markedsføre møteplasser, som fremmer økt kunnskapsdeling og konkurransekraft for hele byggenæringen. Det er bakgrunnen for at vi har etablert Det Norske Byggemøte, som har til hensikt å bidra til økt samspill og bygge bro mellom ulike bransjer og organisasjoner, sier adm. dir. Gunnar Glavin Nybø i Bygg Reis Deg AS. Det var Nybø og han stab som tok initiativ til workshopen, som fant sted på Meet Ullevål i Oslo.

Gunnar Glavin Nybø

– Bakgrunnen for at vi inviterte ledende personer i byggenæringen, som jobber innen kommunikasjon og ledelse til et arbeidsmøte, var for å bidra til økt samspill for å styrke byggenæringens kunnskapsdeling og konkurransekraft. Vi ønsket å se på mulighetene for å definere et felles budskap for å bygge et mer positivt omdømme og se om vi kan legge flere møteplasser til samme tidsrom for å øke utbytte og sjansen for deltagelse utenfor Oslo- østlandsområdet, sier Nybø.

Han synes det er imponerende å se så mange motiverte mennesker, som ønsker å bidra til utvikling av byggenæringen.

– Her møtes vi for å se om det finnes muligheter til å definere et felles budskap og vurdere om det finnes grunnlag for økt samarbeid og samspill til det beste for byggenæringen, sier Nybø.

– Vi har stor tro på at vi kan bidra til at de ulike verdiskaperne i byggenæringen kan spille bedre på lag ved å møtes og utveksle erfaringer på tvers av bransjer og roller. Vi ønsker å skape møteplasser, som motiverer flest mulig til å endre adferd og bidra til utvikling av sin rolle og funksjon i byggeprosessen, legger han til.

Nybø mener næringen må bli lang flinkere til å fremheve hva de er gode på.

– Jeg opplever at vi har mange dyktige mennesker i norsk byggenæring, men vi er ikke flinke nok til å fremheve hva vi er gode på. Vi ønsker å bidra til at norsk byggenæring blir verdens mest miljøvennlige og verdens beste til å bruke digitale verktøy i byggeprosessen. Vi ønsker å bidra positivt til denne utviklingen og derfor står vi med åpne armer og inviterer til samarbeid, sier Bygg Reis Deg-sjefen.