Norsk Asfaltforening med styreleder Thor Asbjørn Lunaas i spissen, skal rette søkelyset på miljøarbeidet i asfaltbransjen under Asfaltdagen 2018. Foto: Knut Opeide, Statens vegvesen. 

Asfaltdagen 2018: – Skjer det noe på miljøsiden i asfaltbransjen?

Miljø har vært et tema som har gått igjen på Asfaltdagen de siste årene, men skjer det noe i asfaltbransjen?

Det er overskriften for Asfaltdagen 2018, som går av stabelen torsdag 25. januar på Radisson Blu Scandinavia Hotel i Oslo.

Norsk Asfaltforenings årlige bransjesamling setter nok en gang miljø på dagsorden, og årets program skal ifølge foreningen prøve å gi noen svar på hvilke resulateter miljøfokuset i asfaltbransjen gir.

Det er vegdirektør Terje Moe Gustavsen som skal starte dagen med å fortelle om hvordan Statens Vegvesen vil nå sine mål. Deretter følger seniorrådgiver ytre miljø Knut Roland i Nye Veier, som vil forklare hvordan de vekter miljø i sine kontrakter.

Teknisk direktør Eivind Olav Andersen i Veidekke setter også miljøet på agendaen. Han skal fortelle om hvordan entreprenørselskapet arbeider med å redusere klimautslipp, og hvilke muligheter det gir oss.

– Det blir mange spennende og interessante tema i løpet av dagen fra ulike aktører i asfaltbransjen, skriver Asfaltforeningen i en pressemelding.

Et viktig innslag på Asfaltdagen er også utdelingen av prisen Årets asfaltjobb. Den tildeles et asfaltlag som gjennom sesongen har levert kvalitetsarbeid og som har bidratt til en sikker, ryddig gjennomføring av jobben, og et godt samarbeid med byggherren.

– Hensikten med prisen er å sette fokus på forhold som bringer asfaltfaget fremover. Det gjelder ikke minst de rundt 300 asfaltlagene i Norge, som er avgjørende for at kunden skal få levert kvalitetsvare, skriver Asfaltforeningen.