Geofysiker Fredrik William Gjettermann Olsen er en av dem som er i gang med grunnundersøkelsene. Foto: Nye Veier

Nye Veier i gang med grunnundersøkelser for ny bru over Mjøsa

Nye Veier har startet på arbeidet med grunnundersøkelser i Mjøsa for å kartlegge grunnforholdene der den nye mjøsbrua skal bygges.

Grunnundersøkelsene gjennomføres ved hjelp av ulike geofysiske målinger fra båt. Arbeidet skal gjennomføres i løpet av desember.

Den nye brua er planlagt å krysse Mjøsa litt sør for dagens bru. Ny Mjøsbru inngår i utbyggingen av E6-strekningen Moelv – Øyer sør.

- Nye Veier er godt i gang med gjennomføringsstrategien for utbyggingen av E6 fra Moelv til Øyer sør, inkludert ny Mjøsbru. Det er viktig for oss å få mest mulig kunnskap om grunnforholdene der den nye Mjøsbrua er planlagt. Det er slik at den vedtatte korridoren må optimaliseres for å tilfredsstille bla. 110 km/t, sier Øyvind Moshagen, prosjektdirektør i Nye Veier.

Grunnforholdene har stor betydning for valg av brukonsept, byggetid og kostnad.

- Vi arbeider kontinuerlig med å optimalisere våre utbyggingsprosjekt. Mjøsbrua blir den mest kostbare enkeltkonstruksjonen i hele Nye Veiers utbyggingsportefølje, og det er derfor viktig å få på plass mest mulig fakta så tidlig som mulig, sier Moshagen.

Rådgivningsfirmaet Rambøll er engasjert av Nye Veier for å utføre grunnundersøkelsene. Grunnundersøkelsene blir gjennomført ved hjelp av ulike seismiske målemetoder. Det meste av arbeidet skal utføres fra båt.

- Det kommer til å bli synlig aktivitet på Mjøsa sør for dagens bru utover i desember, sier Moshagen.

Strekningen Moelv – Øyer sør inngår i Nye Veiers portefølje. Det er ikke endelig bestemt når E6-strekningen skal bygges.