Bransjeveteranen Petter Evensen (t.v.) går fra nyttår av som daglig leder i Lillehammer-selskapet Evensen & Evensen. Ny daglig leder blir Svein Erik Besserud.

Petter Evensen gir fra seg roret i Evensen & Evensen

Svein Erik Besserud ny daglig leder fra nyttår Det tradisjonsrike entreprenørselskapet Evensen & Evensen på Lillehammer skal bytte daglig leder.

Etter 20 år i sjefsstolen overlater Petter Evensen (59) roret til den 23 år yngre Svein Erik Besserud (36).

– Det er jo nesten litt artig. Det var jeg som tok imot Svein Erik da han for snart 20 år siden ba om å få bli lærlingen vår. Riktig nok har han vært borte i noen år for å samle kunnskap og erfaring i hovedstaden, men nå må jeg altså gi fra meg sjefsstolen til læregutten. Jeg får vel bare krysse fingrene for at han ikke sier meg opp også, ler den avtroppende daglige lederen, som fra nyttår går over i en friere stilling i firmaet som rådgiver og prosjektleder, sier Petter Evensen i en pressemelding.

– Ta det med ro, Petter – jeg kommer til å ha bruk for erfaringen din og rådene dine i lang tid fremover, svarer «læregutten», som fra og med 1. januar formelt tiltrer som daglig leder for Lillehammer-selskapet med 60 ansatte og en årlig omsetning på rundt 200 millioner kroner.

Det er hovedsakelig to grunner til at bransjeveteranen Petter Evensen nå velger å be om avløsning: Stadig nye myndighetskrav, forskrifter og byråkratiske rapporteringer. Samt en verden som blir mer og mer digital og teknologisk krevende.

Det er nemlig byggefaget, håndverket og anleggsplassene som ligger hans hjerte nærmest.

– Jeg tror det er lurt å kjenne sine begrensninger. Dersom bedriften skal fortsette å hevde seg i en bransje som stiller stadig nye krav til modernisering og kompetanse, har jeg kommet frem til at det vil være best for alle å slippe yngre krefter til. Slik situasjonen er blitt, kan jeg ikke tenke meg en mer egnet person til å lede firmaet enn Svein Erik. Han har både den faglige bakgrunnen, masse praktisk erfaring med prosjektledelse og stor kunnskap om det lokale markedet vårt. Jeg er helt sikker på at han kan gi oss et kunnskapsmessig løft, slik at arbeidsplassene og bedriften vil vare i 100 år til, mener Evensen.

Evensen & Evensen ble etablert av tømrermester Peter Evensen (Petters bestefar) i 1920, og om bare to år er det altså 100-årsjubileum i det tradisjonsrike og solide firmaet som de fleste i Lillehammer-regionen har et forhold til.

– Jeg kjenner naturligvis en stor spenning og ærefrykt for oppgaven. Evensen & Evensen er en viktig aktør for mange i Lillehammer-regionen, både som arbeidsgiver og som en veldig synlig bedrift i kommunen. Men jeg har flere dyktige folk rundt meg i administrasjonen og ute på byggeplassene, og jeg føler meg trygg på at jeg kommer til å få den hjelpen jeg trenger for å ta de rette beslutningene. I tillegg er det ingen ulempe å ha en solid og kunnskapsrik eier som Ø.M. Fjeld-konsernet i ryggen. Det vi eventuelt måtte mangle internt for å utvikle oss videre, er jeg helt sikker på å finne i morselskapet vårt, sier Besserud, som i 2013 kom tilbake til Evensen & Evensen etter 11 år som blant annet formann anleggs- og prosjektleder for AS Ing. Gunnar M. Backe.

Det Kongsvinger-baserte entreprenørkonsernet Ø.M. Fjeld eier 65 prosent av aksjene, mens de øvrige 35 prosentene eies av ansatte i Evensen & Evensen. Administrerende direktør Kjell Bjarte Kvinge er svært godt fornøyd med at selskapet får til et lederskifte med en intern kandidat.

– Petter har gjort en imponerende innsats med å lede og utvikle Evensen & Evensen i 20 år, og det er forståelig at han nå vil over i en friere og litt mindre belastende rolle. Det er jo også ute i prosjektene at Petter trives aller best.