Illustrasjon: Alliance arkitekter

Infill får 1,4 millioner i Enova-støtte

Rett før helgen ble det klart at Infill-prosjektet Nordre Gate 20-22 i Oslo får tildelt 1,4 millioner i støtte fra Enova for å gjennomføre omfattende grønne energitiltak i det nye boligprosjektet.

Det er Infill v/Aspelin Ramm som står bak prosjektet.

De 40 leilighetene i prosjektet vil bli bygget i energiklasse A, som stiller de strengeste kravene for energiforbruk i bygg i Norge.

- Dette er fantastisk gode nyheter for oss. Vi har fra starten vært opptatt av at dette skal være et helhetlig grønt prosjekt, både i byggematerialer, energiforbruk og løsninger for dyrking og deling. Det er viktig for oss å også kunne tilby grønne løsninger for boliger. Derfor er Enova en veldig verdifull partner for oss, sier Isak Oksvold i en pressemelding.

Han er direktør for miljø og innovasjon i Aspelin Ramm, som er utbygger for prosjektet.

Blant energitiltakene som skal gjennomføres i Nordregate på Grünerløkka er en egen energisentral som skal gjenvinne all overskuddsvarme fra kjøling av byggene. I tillegg skal det bores flere geobrønner som i kombinasjon med varmepumper vil gi både varme og kjøling på en energieffektiv og fornybar måte.

Byggingen starter rett etter nyttår og bygningen vil som ett av de første større prosjektene i Oslo bygges med bærekonstruksjon i massivtre. Tre erstatter klimabelastende stål og betong, noe som reduserer utslippene fra materialene i byggeprosessen.