Jan Fladen

Stor utvikling innen lys for proffene

- Alle kjøretøy leveres med alt av nødvendige standard lys for normalt bruk. Servicebiler, håndverkere, tyngre kjøretøy, anleggsmaskiner bønder og gårdbrukere med traktorer, treskere og annet maskineri - samt utrykningskjøretøy - har ofte helt andre krav og behov til synlighet og sikkerhet enn privatbilisten, sier produktsjef Jan Fladen hos Würth.

- Når man investerer i gode yrkesbiler vil de fleste ha påmontert rikelig med lys for å fremme sikkerheten, påpeker Jan Fladen i en pressemelding.

Han peker på at valgmulighetene er store, og det er mange typer ekstralys, arbeidslys og varsellys på markedet. Når man skal gå til anskaffelse av lys er det greit å henvende seg til en kompetent leverandør som også kan garantere at lysene er godkjent for bruk i Norge.

- Det finnes heldigvis profesjonelle og kunnskapsrike leverandører av lys over hele landet som tilbyr sin kompetanse. Det gjelder å påvirke sikkerhetstankegangen og sørge for riktige lys – som faktisk er verktøy for fagfolk, forklarer Fladen.

Han sier at det er svært mye bra å velge mellom nå.

- LED lysene har blitt både langt kraftigere samtidig som det produseres stadig mer kompakte lys med optimal synlighet. Den største utviklingen har vært selve LED pæra, men bedre reflektorer, hus, innfesting og ikke minst utforming har økt totalkvaliteten betydelig, sier han.
Würth satser innen et bredt produktspekter for lys til kjøretøy.

- Nano Slim, for eksempel, er en ny kompakt serie varsellys signert Würth. Dette er varsellys beregnet til alle typer kjøretøy som har behov for dette. Denne kommer i fire varianter, den minste er 50 cm bred og har magnetføtter, den lengste er 150cm og beregnet for fastmontering.Disse er et eksempel på hvor sterk innovasjonen har vært innen LED lys, forteller Fladen.