Fra modelltesten av OO-Star Wind Floater. Foto: SINTEF

Vellykket modelltest for flytende vindmøller i Trondheim

OO-Star Wind Floater er et konsept utviklet av Dr. techn. Olav Olsen for flytende vindkraft. Konseptet er et av to som har gått videre i EU-prosjektet Lifes 50+ og er nå i et testprogram som kombinerer bølgeforsøk i Trondheim med vindtunnelforsøk i Italia.

– Vi er svært fornøyd med bølgetestene som nå er gjennomført, og sier dette er enda et skritt videre mot en realisering av konseptet, sier administrerende direktør Olav Weider i Dr.techn. Olav Olsen sier til NRK. Han forteller at de siden starten av 2000-tallet vært involvert i en lang rekke havvind-prosjekter, både bunnfast og flytende.

– Dette er prosjekter som faller inn under den kjernekompetansen innen marine konstruksjoner som vi har bygget opp gjennom mange år i offshore. Dette anvender vi nå innen et bredt felt av forretningsområder, inklusive fjordkrysninger, flytende byutvikling og fornybar energi. Vårt eget konsept for flytende vindturbinfundament, OO-Star Wind Floater, er utviklet gjennom flere FOU-prosjekter sammen med industri- og forskningspartnere og med støtte fra Forskningsrådet og EUs Horizon 2020 program, uttaler han.