Dronning Maudsgate 10. Ill. Pilot arkitekter

HENT rehabiliterer Dronning Mauds gate 10

HENT har inngått avtale med Vestre Vika DA om totalrehabilitering av Dronning Mauds gate 10. 

- Vi er glad for den tillit Vestre Vika DA og Aase Byggeadministrasjon viser oss. Dette er en spennende utfordring som HENT gleder seg til å ta fatt på, sier Øyvind Kvarme, markedssjef i HENT.

Prosjektet omfatter totalt 12.200 kvadratmeter med rehabilitering og påbygging av næringsbygg i Dronning Mauds gate 10 i Vika. Bygget rommer hovedsakelig kontorlokaler, foruten forretningslokaler og garasjeanlegg i nedre plan. Nabobygget, Dronning Mauds gate 11, har nylig vært gjennom lignende rehabilitering og dette prosjektet blir en tilnærmet kopi av naboen. Det er Pilot arkitekter som har vært arkitekt for rehabiliteringen av både nr. 10 og nr. 11.

Rivningsarbeider settes i gang i desember 2017, og bygget skal overleveres til byggherre sommern 2019.

Bygget består totalt av 15 etasjer, hvorav fire etasjer ligger under gateplan, og 8 -11 etasje er i dag inntrukne. Disse blir revet i sin helhet og bygget opp igjen med lignende utførelse som eksisterende etasjer nede i bygget. Fasadene beholder det prikkmeislede uttrykket på gavlveggene, og det etableres nye yttervegger med påhengte fasadeelementer på begge langsidene.