Illustrasjon: Arkitektfirmaet Narud Stokke Wiig (NSW)

Veidekke rehabiliterer eiendom på Karl Johan

Veidekke Entreprenør skal rehabilitere og utvide Karl Johans gate 14 i Oslo sentrum for AVA EiendomsPartner AS.

Eiendommen skal bygges om for å huse kontorer og butikklokaler for H&M. Oppdraget er en totalentreprise på 300 millioner kroner ekskl. mva.

Etter rehabilitering og ombygging er det H&M som flytter inn i Karl Johans gate 14. Her kommer den første H&M Flagship Store i Norge over fem etasjer, mens de de to øverste etasjene skal brukes til kontorer. Totalt vil H&M leie over 10.000 kvadratmeter i eiendommen.

- AVA er svært fornøyd med å ha fått inn H&M som langsiktig leietaker. Nå settes bygningen på byens paradegate tilbake til sitt tidligere formål med utadrettet handelsvirksomhet i de fleste etasjene. Eiendommen har en særdeles god beliggenhet, en historisk og vakker fasade, inngang fra flere sider, meget god takhøyde og ikke minst gode eksponeringsmuligheter, sier daglig leder Arne Vannebo i AVA EiendomsPartner AS.

Karl Johans gate 14 har i de senere årene vært tilholdssted for TV2 i Oslo. Eiendommen består i dag av fem etasjer over bakken, samt underetasje og garasjeanlegg, og den har en spennende historie. Universitet holdt til her tidlig på 1800-tallet, Post- og Telegrafverket hadde hovedkvarter her fra 1868 og i mange år var det på hjørnet en lampebutikk drevet av Elektrisitets-Aktieselskapet Watt, derav navnet Wattgården.

Byggearbeidene starter opp i desember med ferdigstillelse i april 2019.