Daglig leder Lars Erik Vinje i Vestlandshus (t.v.) signerer avtalen med daglig leder i Propr, Kjetil Eriksson.

Vestlandshus satser sammen med Propr

- Vår ambisjon er at samarbeidet med Propr skal spare medlemmene våre for millionbeløp, sier daglig leder i Vestlandshus Lars Erik Vinje. 

Nylig signerte boligbyggeren Vestlandshus og den digitale eiendomsmeglertjenesten Propr en samarbeidsavtale.

- Ambisjonen er å utvikle en proff-versjon av løsningen til Propr, som i dag har fått fotfeste i det private markedet. Løsningen gjør at man kan selge boligen uten å bruke megler, og som privatperson spare betydelige beløp. 700 boliger er allerede solgt gjennom Propr, og nå vil Vestlandshus hjelpe gründerne inn i proff-markedet, heter det i en pressemelding.

- Vi ser for oss at Proprs proff-løsning kan bidra til å spare kjeden for et syvsifret beløp i meglerhonorar i året. Med litt egeninnsats kan man droppe meglerleddet når nye prosjekter skal selges, det gir en del direkte innsparinger. Men kanskje enda viktigere er muligheten en digital løsning gir til bedre salgsoppfølging og kundeservice. Dette skal vi jobbe videre med i tiden framover, og det blir en del av den endelige løsningen, sier Vinje.

- Mange aktører jobber med å utvikle ulike digitale løsninger om dagen, og bruker store ressurser på å utvikle egne løsninger. Vestlandshus har valgt en litt annen strategi. Vi har en partnerskapsstrategi, hvor vi heller finner attraktive samarbeidspartnere som vi kan jobbe sammen med. Vi mener det er en mer effektiv fremgangsmåte. Propr er en meget innovativ og god partner for oss på dette området. Det er mye spennende som skjer i byggebransjen på digitalisering. Men vi jobber fortsatt i en konservativ bransje hvor endringstempoet mange steder er for lavt. Samarbeidet med Propr er ett av flere hvor vi akter å ta et syvmilssteg og hjelpe våre medlemmer inn i fremtiden, påpeker Vinje.

- Vi har kommet veldig langt i den teknologiske utviklingen, og ser i arbeidet som er lagt ned så langt at vi enkelt kan tilpasse det vi allerede har utviklet til å bli et veldig godt verktøy for profesjonelle utbyggere og entreprenører, sier daglig leder i Propr, Kjetil Eriksson.