Illustrasjon: Fjord Motorpark

Flertall for ekspropriering for motorpark i Karmøy

Et knapt flertall i kommunestyret i Karmøy gikk inn for ekspropriering av eiendom for at Fjord Motorpark skal kunne bygges ved Haugesund lufthavn.

Det skriver NRK Rogaland i en artikkel på sine nettsider.

Et et knappest mulig flertall i Karmøy kommune stemte for å ekspropriere eiendom til Fjord Motorpark ved haugesund lufthavn på Helganes i Karmøy.

– Dette er en så stor seier at det nesten ikke går an å beskrive. Det er en seier for alle egentlig. Kommunens innbyggere, idretten, næringslivet, reiselivet – hele regionen vil bære frukter av dette, sier styreleder Andre Kidess i Fjord Motorpark.

Karmøy kommune og Fjord motorpark har allerede brukt rundt ti millioner kroner på å planlegge anlegget, som næringslivet blant annet tror vil generere titusener av hotellovernattinger i regionen.

Millionene er brukt på å utarbeide planene – på støyrapporter, på arkitekter og eksperter som har tegnet anlegget, og på kjøp av arealer i området, skriver NRK.

– Fjord Motorpark er særdeles viktig for Norge, særdeles viktig for Vestlandet og for de idrettene det angår, sa idrettspresident Tom Tvedt til Haugesund Avis for noen dager siden.

Med mandagens vedtak i kommunestyret er motorsportfolket ett stort steg nærmere realisering av anlegget.

Naboene er bekymret for støy fra racerbilene, og varsler flere rettssaker.

– Jeg ser at Fjord Motorpark sier at dette er målstreken, men det er egentlig startstreken, sier nabo Frode Lodden til NRK.