En utstilling av kunnskap

Mange tusen besøkene har allerede vært innom Bygg Reis Deg 2017 - og enda flere kommer de neste dagene. Her får de et spennende innblikk av hva næringen kan tilby - og ikke minst hva næringens aktører besitter av kunnskap.

De som velger å ta turen til Lillestrøm og Norges Varemesse disse dagene har mye spennende å se frem til. Det er over 560 utstillere på plass i messehallene – og det finnes utstillinger i nærmest alle kategorier. Men man kan nok slå fast at det trolig aldri har vært høyere kvalitet på utstillingene – og det er definitivt også slik at det er vist frem mye ny og god kunnskap næringens aktører vil få mye utbytte av om de utnytter mulighetene. For det er definitivt ikke bare et stort volum når det gjelder utstillere - det er også kvalitet.

Mange firmaer kan skilte med nyheter som blir presentert for første gang i Norge gjennom denne messen, en rekke utenlandske aktører kommer med varer vår næring ikke har sett tidligere – men ikke minst er det slik at kunnskapen og mulighetene disse aktørene formidler er med på å bidra til å bringe næringen fremover. Og vi snakker ikke her om produktene isolert sett – men hvordan man kan utbytte disse produktene i en større helhet – både med tanke på bærekraft, effektivitet og kvalitet. Det er liten tvil om at næringen har verktøyene som skal til for å jobbe både bedre og smartere – men spørsmålet er om næringens aktører er villige og dyktige nok til å utnytte muligheten til å bli enda flinkere i morgen enn de er i dag.

Forhåpentligvis vil denne messen være enda et bidrag som med tydelighet viser at næringen må videre fremover om den skal klare å levere hva samfunnet krever av oss – til en riktig kvalitet og en riktig pris. Det skal investeres enorme offentlige summer i bygg og infrastruktur i årene fremover – og næringen skylder samfunnet å utnytte disse midlene på en enda bedre måte – i samspill med krevende byggherrer.

Ved siden av selve utstillingsområdet er det lagt opp til et bredt konferanse- og seminarprogram på messen. Her står en rekke store kapasiteter på talerstolen i løpet av de fire dagene messen pågår – og det er viktig at dette budskapet når ut til næringen.

Fire messedager går raskt. Etter at messehallene stenger for siste gang lørdag kveld – er det også viktig at det som er lansert og presentert på Bygg Reis Deg tas med ut i det praktiske livet på byggeplassene.

Du kan følge messens hovedkonferanser live her på bygg.no.