Eiendomssjef Vegard Strøm i Olrudgruppen og utbyggingssjef Jarle Kristian Tangen i Nye Veier AS.

Nye Veiers første vei-metre overlevert fra entreprenør

Olrudgruppen AS overleverte torsdag den nye rundkjøringen i Nydal til Nye Veier. Trafikantene har allerede benyttet krysset i noen uker, men det er først nå at alt er hundre prosent ferdigstilt.

Prosjektdirektør Øyvind Moshagen i Nye Veier.

- Krysset inngår i utbyggingen av E6 Kolomoen – Moelv og representerer sånn sett de første meterne med ferdigstilt vei i utbyggingsprosjektet, sier Øyvind Moshagen, prosjektdirektør i Nye Veier.

Krysset ligger på østsiden av E6 på de nordvendte rampene og legger blant annet til rette for det nye næringsområdet ved E6 og trafikkavvikling til fylkesvei 58 (Gjerluvegen).

Nye Veier har hatt en gjennomføringsavtale med Olrudgruppen. Krysset er bygd som en del av deres etablering av nytt næringsområde og overlevert til Nye Veier.

Prosjektet er gjennomført som en totalentreprise og rundkjøringen ble levert til rett tid og under budsjett. Oppdraget er utført av Dobloug Entreprenør AS.

- Vi har fått på plass et godt kryss, og vi er svært fornøyde med at trafikkavviklingen har fungert godt i anleggsperioden og at vi ikke har mottatt klager fra hverken naboer eller trafikanter, sier Moshagen.

Det nye krysset har fem armer. To til av- og påkjøring av E6, to til fylkesvei 58 (Gjerlundvegen) og en ny til næringsområdet som skal etableres på østsiden av E6. Ny firefelts motorvei gjennom Nydal skal stå ferdig sommeren 2020.