Rejlers Embriq og Storespeed inngår avtale om infrastruktur

Rejlers Embriq AS og Storespeed AS har inngått avtale om drift av infrastruktur som strøm, kjøling og sikring av datasenteret samt IT-losji for servere og datalagring.

Avtalen innebærer ifølge en pressemelding at Storespeed overtar all drift av infrastruktur som strøm, kjøling og sikring på datasenteret som Rejlers Embriq har i Halden.

Avtalen har en varighet på to og net halvt år og innebærer at personell fra Storespeed tar over ansvar for eksisterende datahall med tilhørende infrastruktur.

Videre har Storespeed ansvaret for å videreutvikle dette datasenteret både med tanke på kapasitet og utvidet sertifisering.

Strategisk beslutning

- Dette er en strategisk beslutning for oss og gir økt fokus på leveransen høyere opp i verdikjeden, sier Renè Eriksen, direktør operations hos Rejlers Embriq i en pressemelding.

- Dette gir oss enda bedre muligheter til å rendyrke kompetanse mot det som er det viktigste for oss, nemlig å hjelpe kundene våre med å oppnå forretningsverdi, innovasjon og konkurransekraft fra IT-investeringene, legger han til.

Satsingsområde Østfold

Avtalen gjør at Storespeed etablerer seg med et datasenter i drift i satsingsområdet Østfold.

Det er allerede planer om etablering av ytterligere to datasenter. Realisering av disse planene vil nå gå enda raskere, ifølge daglig leder i Storespeed John Amundsen.

- Vi ser på østfoldregionen som svært attraktiv for etablering av nye datasenter. Østfold ligger både nært Oslo og Europa. Vi tror Østfold vil være attraktivt for utenlandske etableringer i Norge. I tillegg er vi jo opptatt av at flere datasenter etablert i Norge gjør at bruk av norsk energi verdi økes her istedenfor at den kun eksporteres som råvare, sier Amundsen.