Fra venstre prosjektleder Odd Jarle Strønen og Jarle Kvalvik i Etat for utbygging sammen med Kari Saarisilta og Bjørn Heimdal hos Constructa Entreprenør AS. Foto: Ola Henning Målsnes

Constructa bygger sykehjem på Sandsli

Bergen kommune inngikk torsdag 24. august kontrakt med Constructa Entreprenør AS om bygging av nytt sykehjem og omsorgsboliger på Sandsli.

Bergen kommune inngikk torsdag 24. august kontrakt med Constructa Entreprenør AS om bygging av nytt sykehjem og omsorgsboliger på Sandsli. Arbeidene starter om kort tid.

Ventet på rettslig avklaring

Inngåelsen av kontrakten har vært forsinket på grunn av en rettstvist mellom Bergen kommune og en annen av tilbyderne i konkurransen. Etter behandling av anke fra kommunen kom Gulating lagmannsrett før sommeren med dom som sa at Bergen kommune ikke hadde gjort noe ulovlig i valg av leverandør. Med den avklaringen kunne kommunen og den valgte entreprenøren ta frem pennene.

– Vi har ventet lenge på å få en avklaring. Nå har den falt i vår favør. Når står vi klar med ressursene våre til å gjennomføre denne kontrakten, sier administrerende direktør Bjørn Heimdal i Constructa Entreprenør AS.

Ferdig 2020

Prosjektet omfatter bygging av et sykehjem og Omsorg pluss-leiligheter i tilknytning til sykehjemmet. Opprinnelig var planlagt fremdrift å starte bygging rundt årsskiftet 2016/2017, men rettstvisten har forsinket fremdriften noe.

– Nå får vi dette prosjektet i gang. Det er viktig for Bergen kommune som har behov for sykehjemsplasser, og det er andre prosjekter som står i kø. Vi regner med at dette prosjektet nå har fått en forsinkelse på om lag ti måneder, sier direktør i Etat for utbygging, Jarle Kvalvik.

Kontrakten med Constructa har en verdi på 480 millioner kroner. Kontrakten vil på det meste gi mellom 80 til 100 personer arbeid. Bjørn Heimdal hos entreprenøren sier de er klare til å gå i gang.

– Vi vil veldig fort kunne starte med å fjerne skog på tomten. Bygget skal fremdeles gjennom litt prosjektering før vi kan søke om igangsettingstillatelse. Etter kontrakten skal prosjektet være ferdig i april 2020. Det tror jeg at jeg med hånden på hjerte kan love at vi skal greie, sier administrerende direktør Bjørn Heimdal.