Vidar Tellefsen på tomta han nå skal utvikle. Dagens E18 i bakgrunnen.

Vil bygge opp landets beste næringspark langs ny E18 i Bamble

Vidar Tellefsen har mål om at det nye prosjektet hans langs Langrønningen i Bamble ved en av avkjøringene til nye E18 skal bli landets beste, og han har alt signert intensjonsavtaler med flere store aktører.

Nye Veier og BetonmastHæhre er godt i gang med byggingen av ny 4-felts E-18 gjennom Bamble i Telemark fra Rugtvedt til Dørdal, og allerede ser det ut som om veien også vil gi det lokale næringslivet et løft.

Vidar Tellefsen driver selv sitt eget maskinentreprenørfirma, og er inne som underleverandør til BetonmastHæhre på prosjektet, men utvikler også flere eiendommer langs den nye veien. Blant annet holder han på med reguleringsarbeidet til en stor næringspark langs et av to kryss på strekningen, ved Langrønningen. Selskapet Tellefsen Invest AS har foreløpig signert intensjonsavtaler med Biltema, Circle K, Burger King, SG-Handel, Oldroyd og flere står på vent.

– Vi ønsker å bygge Norges beste næringspark, og at vi har fått med så store aktører i startfasen lover kjempebra, sier Tellefsen til Byggeindustrien.

– Nye Veier legger opp til en avkjøring ved Langrønningen og ved Lasses. De legger opp til at det er her trafikken skal stoppe, og i forbindelse med næringsparken kommer også Norges største døgnhvileplass her, legger han til. Samtidig ønsker kommunen og vegvesenet å sluse mye av sommertrafikken til flere tusen hytter i Bamble og Kragerø skjærgården via avkjøringen på Langrønningen. Dette blir et viktig knutepunkt for all trafikk på E-18, Totalt er det i første omgang snakk om å utvikle 250 mål, men Tellefsen ser ikke bort fra at det kan bli mer etter hvert. Særlig fremhever han beliggenheten midt mellom Oslo og Kristiansand, og legger heller ikke skjul på at alle hyttene langs kysten gjør området mer attraktivt.

Maskinentreprenøren frontet i en årrekke kampanjen for en ny motorvei gjennom Bamble for å erstatte dagens E18 da dette i flere tiår har vært en av de mest ulykkesbelastede strekningene i Norge.

– Den nye veien er kjempeviktig for Bamble. Veien som er her nå har vært belemret med ulykker og kø i 40 år. Det viktigste er uten tvil at veien blir bygget, men det er også viktig at kommunen utnytter de mulighetene den gir for å utvikle kommunen, avslutter Tellefsen.