Thor Endre Lexow er ansatt som ny administrerende direktør i VKE. Foto: VKE

Thor Endre Lexow blir ny VKE-sjef

Thor Endre Lexow er ansatt som ny administrerende direktør i VKE (bransjeforeningen for Ventilasjon, Kulde og Energi).

Det skriver VKE i en pressemelding onsdag.

Lexow kommer fra en stilling som gruppeleder for energi og miljø i Standard Norge. Her har Lexow blant annet ledet standardiseringsprosjekter innenfor bygningers energibruk, ventilasjon/inneklima, energiledelse, energimerking og energivurdering av klimaanlegg.

– Dette er en veldig spennende bransje og jeg gleder meg til å ta fatt på oppgaven med å lede VKE. Jeg har stor tro på VKE, som jeg ser på som en sterk bransjeorganisasjon med godt omdømme og god påvirkningskraft, uttaler Lexow i pressemeldingen.

Han uttaler videre at bedrifter innenfor ventilasjon, kulde/varmepumper og inneklima blir stadig viktigere aktører for å oppnå sunne og miljøvennlige bygg.

– Jeg ser på bransjen som en viktig en del av klimaløsningen, og jeg tror dette er et viktig argument for rekruteringen til både utdanningen og til bedriftene i dette markedet. Vi må fokusere på medlemmenes nytteverdi av VKE og jeg har allerede flere ideer om dette. Jeg vil prate mye med medlemsbedriftene og forstå dere behov, sier Lexow.

Styreleder i VKE, Steinar Holm, mener Lexow er en samlende leder for foreningen.

– Blant våre medlemmer er det bedrifter innenfor både ventilasjon og kulde. Thor Lexow vil sammen med Stig Rath – fagdirektør Kulde – være et godt team som evner å ha god forståelse for våre medlemmers hverdag og kan overføre dette til arbeidet med rammebetingelser for bedrifter og samfunnet, sier han.

Thor Lexow er 52 år og er utdannet sivilingeniør i maskin og kuldeteknikk fra NTNU. Tiltredelsestidspunkt er oktober 2017, heter det i pressemeldingen.