Konsernsjef Peter Rejler (til venstre) og administrerende direktør Thomas Pettersen i Rejlers Norge og Rejlers Embriq. Foto: Kjell Inge Søreide, Mediepartner

Store vekstambisjoner i Rejlers

Rejlers planlegger å øke omsetningen med 100 millioner kroner hvert år de neste tre årene.

Rejlers ønsker å vokse kraftig i årene som kommer, gjennom oppkjøp og organisk vekst, skriver rådgiverbedriften i en pressemelding denne uken.

Prosjektering, konsulenttjenester og drift av strømforsyningsnett blir, ifølge pressemeldingen, hovedsatsingsområdene i Norge.

– Siden vi etablerte oss i Norge i 2008 har vi hatt en eventyrlig vekst og skaffet oss en unik kompetanse innenfor våre satsingsområder. Gjennom oppkjøpet av IT-bedriften Embriq er vi i dag godt posisjonert til å ta en ledende rolle i digitaliseringen av viktig infrastruktur. Vi bygger en digital plattform for alle våre produktområder, sier konsernsjef Peter Rejler.

Selskapet har i dag rundt 2.000 ansatte i Sverige, Norge og Finland, og omsatte i 2016 for 2,3 milliarder kroner, heter det i pressemeldingen.

Den norske virksomheten består nå av rundt 400 ansatte.

Oppgradering og modernisering av energiforsyningen blir, ifølge meldingen, et av de viktigste satsingsområdene for Rejlers de kommende årene. Rejler Norges nye administrerende direktør Thomas Pettersen uttaler at digitaliseringen vil kreve mye av netteierne.

– Smarte nett åpner uante muligheter, men gir også utfordringer for netteiere. De må legge til rette for lokale aktører som vil levere solenergi og vindkraft til distribusjonsnettet. Nettet må dimensjoneres og tilpasses nye energikilder. Digitale AMS-målere som nå kommer inn i alle hjem, kan mye mer enn bare å registrere kundens strømforbruk i sanntid. Bygging og drifting av smarte nett krever helt ny kunnskap, og Rejlers er interessert i å ta en større del av hele denne verdikjeden, sier han.