Fra venstre: Prosjekteringsleder Ivar Slåttsveen i Betonmast, arkitekt Anja Hole Strandskogen i Reiulf Ramstad arkitekter, Petter Wangen i Betonmast, Terje Helle i Norconsult, prosjektingeniør Mariann Mydland, hovedverneombud Patrik Aagenæs, prosjektleder Reidar Søbstad i Statsbygg og prosjektleder Andre Skjelstad i Betonmast.

Betonmast-prosjekt tildelt "Den gylne hjelm"

NTNU Gjøvik N-bygget er blitt tildelt prisen «Den gylne hjelm» av Statsbygg.

I konkurranse med blant annet regjeringskvartalet i Oslo og Campus Ås, stakk Betonmast sitt prosjekt på Gjøvik av med prisen.

«Den gylne hjelm» blir delt ut to ganger i året til byggeplasser som utmerker seg i arbeidet med SHA på Statsbyggs prosjekter. Onsdag denne uken ble det feiring med kake og utdeling av diplom og gullhjelm på byggeplassen på NTNU Gjøvik.

- Betonmast har utmerket seg med å ha gode rutiner på

Hovedverneombud i Betonmast Innlandet Patrik Aagenæs feirer med kake.

rapportering. De bruker en egen app som gjør at rapporteringen er enkel og ryddig. For oss i Statsbygg er SHA-arbeidet det viktigste målet under et prosjekt. Vi har fokus på at det ikke skal være noen skader eller ulykker på byggeplassene. Disse målene har Betonmast innfridd, uttaler prosjektleder Reidar Søbstad i Statsbygg.

Juryens begrunnelse for prisen:
«Prosjektet utmerker seg med et godt samarbeid mellom byggherre og de utførende. Kravene i SHA-planen er ivaretatt på en meget god måte. Hovedbedrift følger opp at alle UE er har innarbeidet Statsbyggs krav i sitt internkontrollsystem. Alle aktørene i prosjektet ivaretar sine plikter på en god måte.

Rapporteringsvilligheten har vært meget god fra første rapportering.»

- Det er utrolig gøy å få denne prisen. Betonmast har i lang tid jobbet målrettet mot å ha et godt SHA-arbeid. Vårt hovedmål for hele virksomheten har vært at alle skal trygt hjem. Prisen viser at vi her på prosjektet har gjort en god jobb. For å hindre at noen blir skadet på våre byggeplasser, jobber vi kontinuerlig med å bli bedre. Den standarden som Statsbygg setter blir gjerne bransjestandard etter hvert. Denne prisen er en sterk motivasjon for videre arbeid, både i prosjektet og i Betonmastkonsernet, uttaler prosjektleder Andre Skjelstad i Betonmast.