BIM-spesialist Adrian Myrtveit i HENT.

HENT ble buildingSMART-medlem nummer 100

- Vi trenger våre medlemmer og våre medlemmer trenger oss. Vi er derfor svært glade for å nå denne milepælen, sier Anstein Skinnarland, daglig leder i buildingSMART Norge.

Skinnarland er av den oppfatning at buildingSMART Norge med dette har blitt en integrert del av den norske BAE-næringen. I takt med at flere organisasjoner og virksomheter har tatt i bruk åpenBIM som den foretrukne samhandlingsplattformen, blir formatene, prosessene og metodikken stadig mer forretningskritisk.

- Medlemmene er buildingSMART Norges fundament og sjel. I og med at vi jobber som en integrert del av bransjen, er vi avhengige av å samarbeide med BAE-næringens mange virksomheter og organisasjoner. At en stor entreprenør som HENT nå melder seg inn er vi derfor svært glade for. Jeg er viss på at de med sin erfaring og metodikk vil bidra sterkt til å løfte oss og åpenBIM til nye høyder, sier Skinnarland i en pressemelding fra buildingSMART.

# 100

HENT er en landsdekkende entreprenør som gjennomfører alle typer byggeprosjekter og har sitt hovedkontor i Trondheim, med avdelingskontorer i Oslo, Hamar, Horten, Steinkjer, Ålesund, Bergen, Bodø, Tromsø og Stockholm.

- Vi har utarbeidet et konsept for samspill i byggebransjen. Konseptet er utviklet med bakgrunn i de krav som moderne entrepriser og prosjekter stiller. Samarbeidsmodellen kalles «HENT Totalverdi» og har økt samspill og åpenhet i alle faser som hovedmål. Med bakgrunn i denne gjennomføringsmodellen har vi de siste årene levert en rekke null-feils prosjekter. BuidingSMARTs åpne og frie formater for samhandling og utveksling av data er en vesentlig bidragsyter til denne suksessen, sier BIM-spesialist Adrian Myrtveit i HENT.

Felles mål - felles løsning

Grunntanken i «HENT Totalverdi» baserer seg på et ønske om å sikre økt verdi for alle involverte parter i et byggeprosjekt. Konseptet går i all hovedsak ut på å utvikle tydelige felles mål og forståelse, samt identifisere kritiske suksessfaktorer i prosjektet som kan følges opp og bearbeides.

- I vårt daglige virke er vi helt avhengig av åpne formater og standarder. Fordi vi har svært mange samarbeidspartnere - store og små - må vi kunne møtes på en felles plattform. En slik plattform er det bare buildingSMART som kan tilby, sier Myrtveit.

Viktig å være en del av utviklingen

BIM-spesialsiten tror han har svært mye å lære av buildingSMART og gleder seg derfor til samarbeidet. Han tror imidlertid også at HENTs erfaringer med praktisk bruk av åpenBIM kan tilføre viktige aspekter i utviklingen av formatene fremover.

- Det er klart vi vil bruke vårt medlemskap til å være med å forme fremtidens standarder slik at de passer vårt behov. Vi jobber med BIM-modeller til daglig og får kjenne forandringene på kroppen. Å være med på å legge premissene for disse forandringene, er helt klart et av våre motiver for å melde oss inn. ÅpenBIM er framtiden. Den framtiden vil vi være med å forme, sier Myrtveit.

Disse har meldt seg inn i buildingSMART Norge i 2016

Universitetet i Bergen

SmartDok 

Colosseo 

Sykehusbygg HF

NESO

Lydia

Ullensaker kommune

Edok 

Smart Construction Academy

Smart Construction Cluster

GS1 Norway

Folkeuniversitetet Sør-Øst

Kvarsvik Consulting 

Erichsen&Horgen 

nLink 

Mosoft.

APX systems 

HENT 

NIRAS

Rettberg Consulting