Administrerende direktør Kjell Bjarte Kvinge (til høyre) ønsker daglig leder Arild Finstad i Asker Entreprenør velkommen som et nytt medlem i Ø.M. Fjeld-familien.

Ø.M. Fjeld kjøper Asker Entreprenør

Ø.M. Fjeld AS utvider entreprenørvirksomheten igjen. Selskapet overtar som største eier i Asker Entreprenør, og vil i 2017 nærme seg en omsetning på 2,5 milliarder kroner.

Ø.M. Fjeld

* Ø.M. Fjeld er et familie- og medarbeidereid entreprenørselskap med hovedkontor på Kongsvinger.

* Selskapet ble etablert i 1948 og har ca. 350 ansatte. Entreprenørdelen vil omsette for ca. 1,5 milliarder kroner i 2016. Dette omfatter også datterselskapene Wito og Evensen & Evensen.

* Ø.M. Fjeld utfører byggeprosjekter i Hedmark, Lillehammerregionen og på Romerike med hovedtyngden på Jessheim/Gardermoen. Kundene er private og offentlige utbyggere.

* I tillegg utvikles prosjekter i egenregi gjennom Ø.M. Fjeld Utvikling i tett samspill med gode samarbeidspartnere.

* Gjennom ØMF Holding er konsernet en av hovedeierne i KB Gruppen Kongsvinger, som er et investeringsselskap innenfor bygg- og anleggssektoren. I gruppen inngår blant annet entreprenørselskapene BRG i Kristiansand og Christie & Opsahl i Molde/Ålesund.

* ØMF Holding er også nest største aksjonær i AF Gruppen med en eierandel på ca. 15,62 %.

– Vi går fra å være en innlandsentreprenør til å bli en østlandsentreprenør, sier administrerende direktør Kjell Bjarte Kvinge i en pressemelding.

Asker Entreprenør omsetter for rundt 750 millioner kroner i 2016. Med omsetningen fra det nye datterselskapet ventes Ø.M. Fjeld-konsernet å omsette for nærmere 2,5 milliarder kroner neste år. Samtidig utvides det geografiske markedet med tre store regioner i randsonen av Oslo, og samlet vil selskapene være tilstede i fylkene Oslo, Akershus, Oppland, Hedmark, Østfold og Buskerud.

Avtalen som ble signert på Kongsvinger nylig, innebærer altså at Ø.M. Fjeld rykker høyt opp på listen over de aller største byggentreprenørene på Østlandet. Entreprenørselskapet Ø.M. Fjeld overtar 60 prosent av aksjene, og dagens aktive eiere i Asker Entreprenør blir med videre med en eierandel på 40 prosent. Tidligere hovedaksjonær Stryken & Gudbrandsen går ut av virksomheten.

– På mange måter går vi fra å være en tung innlandsentreprenør til å bli en ledende østlandsentreprenør. Ambisjonen vår er å vokse på hele Østlandet og spesielt i den attraktive randsonen av Oslo. Med Asker Entreprenør på laget dekker vi nå hele Østlandet, og vi får dermed en solid organisasjon som både gir fleksibilitet og økt konkurranseevne, sier administrerende direktør i Ø.M. Fjeld, Kjell Bjarte Kvinge.

Han beskriver Asker Entreprenør som et svært veldrevet og godt organisert selskap som har hatt en imponerende utvikling de siste seks årene. Kvinge understreker derfor at intensjon er å utnytte mulighetene som oppstår når to gode selskaper samarbeider, ikke å forandre på noe som allerede fungerer godt.

– Selv om Asker Entreprenør blir en viktig del av Ø.M. Fjeld-konsernet, legger vi stor vekt på å ta vare på den lokale forankringen og identiteten til selskapet. Vårt bidrag som en solid og langsiktig eier skal først og fremst komme i form av kompetanse, ressurser og markedsrelasjoner. Vi skal altså tilføre mer enn finansiell kraft. Ikke minst styrker vi evnen til å håndtere store og krevende prosjekter for de aller største kundene over hele Østlandsområdet, forklarer Kvinge.

Arild Finstad vil fortsette som daglig leder i Asker Entreprenør, og alle nøkkelpersoner blir med videre, flere av dem også som eiere.

Asker Entreprenør

* Asker Entreprenør er en byggentreprenør med virksomhet på det sentrale Østlandet.

* Selskapet har hovedkontor i Asker og avdelingskontorer på Hagan i Nittedal og i Moss. Selskapet ble etablert i 1990, den gang under navnet Sandbækken Entreprenør AS, og skiftet navn til Asker Entreprenør AS i 1997.

* I 2010 kom dagens 40-prosenteiere inn i selskapet, og de har utviklet Asker Entreprenør til å bli selskap med nærmere 140 ansatte, og en omsetning på 750 millioner i 2016.

* Asker Entreprenør oppfører et bredt spekter av byggeprosjekter for både private og offentlige utbyggere.

– Vi har brukt god tid på å bli kjent med hverandres selskaper og menneskene. I løpet av disse samtalene er det blitt tydelig at det finnes mange likhetstrekk mellom oss. Blant annet har begge en bedriftskultur med korte linjer og evne til rask problemløsning. Vi ser også at veksten i Asker Entreprenør de siste årene har skjedd på en kontrollert og overbevisende måte. Jeg er derfor sikker på at vi i Ø.M. Fjeld vil ha mye å lære av alle de dyktige medarbeiderne i Asker Entreprenør, fremholder Kvinge.

Daglig leder Arild Finstad i Asker Entreprenør er i likhet med Kvinge svært tilfreds med å ha bidratt til årets største eierskifte i byggebransjen.

– Vi ser veldig frem til å få Ø.M. Fjeld inn som en ny, aktiv eier. Selskapet tilhører et av landets mest attraktive nettverk av virksomheter innen bygg og anlegg, og ledelsen har i tillegg signalisert at de vil være en langsiktig og offensiv samarbeidspartner. Dette åpner for en lang rekke nye muligheter, og vil gi oss tilgang til ressurser og kompetanse som vi ikke har i dag, sier han, og fortsetter.

– Jeg er også overbevist om at våre ansatte vil oppleve dette som en særdeles god nyhet. Med et solid eierskap i ryggen, øker vi sjansene for å lykkes i et marked som er preget av tøff konkurranse. Som nevnt sitter Ø.M. Fjeld på kunnskaper og erfaringer som vi kan dra stor nytte av, og sammen får vi en slagkraft og fleksibilitet som gjør oss både smidige og mer robuste overfor svingninger i markedet, sier Finstad.

Han beskriver fremtidsutsiktene som positive i alle de tre regionene Asker Entreprenør i dag opererer innenfor.

– Befolkningsveksten i og rundt Oslo er ventet å fortsette, og dermed øker også etterspørselen etter boliger, forretningsbygg, skoler, barnehager og andre bygninger. Med et solid konsern som Ø.M. Fjeld i ryggen, bør vi ha alle forutsetninger for å styrke posisjonen vår på alle kanter av Oslofjorden.